"Els negociadors. Com construir la pau", de Rosalind Bain

"Els negociadors. Com construir la pau", amb participació de TV3, al festival IMPACTE!

"Els negociadors. Com construir la pau", de Rosalind Bain, una producció d'Ottokar Editora Audiovisual amb participació de TV3, participa en la tercera edició d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, que tindrà lloc del 3 al 21 de maig.

El documental, que s'estrenarà properament al "Sense ficció", proposa una mirada indagadora sobre la identitat i l'evolució de les persones que busquen solucions als conflictes armats, en ple segle XXI, a llocs com Colòmbia, Mèxic, Sudan del Sud i els Balcans.

Avui, s'inaugura la tercera edició d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, i "Els negociadors. Com construir la pau" es projectarà demà, dijous 4 de maig, a les 19.45, als Cinemes Girona de Barcelona.

Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, Impacte! mira cap al futur i vol Repensar els Drets Humans a través del cinema. Així, la programació de la tercera edició s'articula a partir dels Drets Emergents, drets dels quals la societat ha adquirit consciència al llarg dels anys i que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de la democràcia participativa.

En total es podran veure 35 títols, entre llargmetratges i curtmetratges, que tracten els drets a la salut i els drets dels animals, la lluita LGBTIQA+, l'activisme mediambiental, o d'altres com la violència de gènere i els conflictes armats.

Enguany la programació d'Impacte! es podrà veure en format presencial a les seus de Barcelona (Cinemes Girona), Girona (Cinema Truffaut), Lleida (ScreenBox) i Reus (Centre de Lectura), i també online a Filmin amb una selecció de llargmetratges i en el web d'IMPACTE! amb tots els curtmetratges.

Sinopsi

Utilitzant com a teló de fons alguns dels conflictes més enquistats del planeta, el documental s'acosta a les seves històries i descobreix de primera mà la feina dels negociadors. Com gestionen les negociacions i quin és el cost personal que suposa intentar resoldre els conflictes en les circumstàncies més difícils?

Aquest viatge és fa a través de la història dels diferents personatges. Des de Mèxic, Jordi Raich, un "intermediari neutral" explica la seva història, amb una trajectòria de més de trenta  anys com a cooperant internacional i alt funcionari del Comitè Internacional de la Creu Roja.

A Sudan del Sud, Dorsa Nazewi mostra el que suposa el seu treball negociant sobre el terreny amb caps tribals que fan del nepotisme una forma de treballar, en un país amb poques institucions o infraestructures que funcionin.

Valentin Inzko és un diplomàtic austríac i, des del 2009, Alt Comissionat per a Bòsnia i Hercegovina, on actua per aplicar els acords de pau de Dayton a la regió. Inzko ha estat ambaixador, parla set idiomes i és un negociador professional que coneix els  complexos equilibris polítics i culturals dels Balcans.

El noruec Dag Nylander explica com el seu país busca solucions als conflictes i com ell ha participat en moltes negociacions arreu del món. La resolució de la pau ha estat un dels elements claus de la política exterior de Noruega que té una cadira al Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

"Els negociadors. Com construir la pau" (2022) és una producció d' Ottokar Editora Audiovisual, en coproducció de BSX Schmölze GmbH i First Hand Films GmbH, amb la participació de Televisió de Catalunya i el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el Ministeri d'Assumptes Assumptes Exteriors, la Unió Europea i Cooperació i la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio 
twitter.com/senseficcio 

Anar al contingut