La portada del llibre del programa "Els contes de la Pinya", del SX3.
La portada del llibre del programa "Els contes de la Pinya", del SX3.

"Els contes de la Pinya" arriba a les llibreries amb els contes clàssics il·lustrats que Òscar Dalmau explica al SX3

Aquest dilluns, 20 de novembre, surt a la venda el llibre "Els contes de la Pinya", basat en el programa del SX3 que presenta el comunicador Òscar Dalmau amb la seva gosseta Pinya. Editat per La Galera, aquest llibre per a lectors a partir de 3 anys neix d'un nou format del SX3 que renova i amplia el catàleg de contes clàssics en català, en el marc de l'aposta per fomentar la vocació lectora de 3Cat. 

"Vet aquí una gosseta que es diu Pinya i a qui li costa adormir-se. Vet aquí el seu amic Òscar, qui li explica els contes més bonics del món perquè agafi el son. I vet aquí un gos, i vet aquí un gat, que els ulls de la Pinya ja s'han tancat". Amb aquesta sinopsi, el llibre "Els contes de la Pinya" convida els més petits de la casa a endinsar-se en els contes clàssics que explica Òscar Dalmau a la seva gosseta al programa del SX3. 

"Els tres porquets", "El sastre valent", "L'aneguet lleig" i "La ventafocs" són només una mostra dels divuit contes populars que Dalmau narra a "Els contes de la Pinya", amb una veu i un estil inconfusibles. Aquestes històries han estat il·lustrades, tant a la pantalla com al llibre, per alguns dels dibuixants amb més renom del país: Mercè Canals, Zuzanna Celej, Magda Codina, Àfrica Fanlo, Lluís Farré, Liliana Fortuny, Òscar Julve, Oriol Malet, Maria Picassó, Montse Tobella i Joan Turu aporten el seu segell personal a cada història. I, com a la versió audiovisual, les il·lustracions del llibre també amaguen un repte per als joves lectors: hauran de trobar el dibuix de la Pinya que hi ha camuflat en cada conte. 

Recuperant la màgia dels contes clàssics, "Els contes de la Pinya" convida petits i grans a compartir el plaer de la lectura en veu alta i, alhora, reivindica el conte com a eina per acompanyar i fomentar l'aprenentatge cognitiu i emocional dels infants. 

El programa "Els contes de la Pinya", estrenat a l'estiu en format digital, ja supera les 250.000 reproduccions i és el quart espai més vist a la carta del SX3. L'emissió a la televisió, des del setembre, té una quota mitjana del 10,6% en el públic de nens i nenes de 4 a 12 anys. 

El llibre "Els contes de la Pinya", de 160 pàgines amb il·lustracions en color i enquadernat amb cartoné, s'adreça a lectors a partir de 3 anys, el públic més menut d'aquest programa del SX3. Juntament amb el conjunt de llibres publicats per 3Cat, es pot trobar a la Botiga de TV3 i Catalunya Ràdio i als punts de venda habituals. 

 

Anar al contingut