A partir d'aquest dissabte

El SX3 estrena capítols nous d'"Una mà de contes" amb els projectes guanyadors del Jocs Florals Escolars 2023

Aquest dissabte, 8 de juny, el programa "Una mà de contes" estrenarà tres capítols nous al SX3 i 3Cat, que són una adaptació dels projectes guanyadors en la categoria de conte audiovisual il·lustrat de la desena edició dels Jocs Florals Escolars de Catalunya.  

"Per molts anys, Anna!" és el conte guanyador del certamen del 2023, que va tenir com a finalistes "El planeta brut" i "El viatge de l'ocellet". Els projectes han estat il·lustrats pels alumnes de les escoles guanyadores, amb el suport d'estudiants de l'Escola Massana Centre d'Art i Disseny i de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

El primer capítol que estrenarà l'espai infantil "Una mà de contes" és "Per molts anys, Anna!", un conte original il·lustrat per alumnes de l'Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt, amb l'adaptació de Mireia Vidal i música de Joan Casas. Aquest projecte, que va guanyar en la categoria de conte audiovisual il·lustrat dels Jocs Florals Escolars 2023, es treballa amb volum i combina intervencions directes manipulant els titelles amb tècniques d'animació en stop-motion.  

També s'estrenarà "El planeta brut", un dels projectes finalistes, un conte que adapta l'original "El ganxo", dels nens i nenes de l'Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda, il·lustrat pels alumnes de l'Escola Massana Jiaying Li, Luz Leonor Ortega, Bianca Rossi, Júlia Segarra i Aspen Vieiros, amb l'adaptació de Mireia Vidal i la música d'Ernest Pipó.  

"El viatge de l'ocellet", l'altre projecte finalista, és un conte adaptat de l'original creat pels alumnes de l'aula d'acollida de l'Escola Mercè Rodoreda de Santa Coloma de Gramenet. Il·lustrat pels alumnes de l'Escola Massana Ismael Alcaide, Zaida Casado, Clodette de Felipe, Arlet Dinarès, Enya Garolera i Estel Soler, té l'adaptació de Mireia Vidal i la música d'Eva Sainero 

El treball en equip d'escoles, artistes i músics ha fet possible l'elaboració d'aquests contes, que arriben a l'estrena digital i a la televisió, a partir d'aquest dissabte, 8 de juny, a les 8.30. Els nens i nenes en podran gaudir, després de la preestrena que es va fer a l'Escola Massana, amb la presència de l'alumnat del centre que ha il·lustrat els contes i els alumnes de l'ESMUC que han compost les bandes sonores d'aquestes peces audiovisuals, a més dels responsables del Departament d'Educació que organitzen els Jocs Florals Escolars de Catalunya. Amb aquesta edició, ja són set anys de col·laboració amb el programa "Una mà de contes", que converteix en capítols les propostes guanyadores de la categoria de conte audiovisual il·lustrat.  

Aquestes noves històries se sumen al catàleg d'"Una mà de contes", que actualment compta amb una col·lecció de dos-cents vuitanta títols originals en català i amb versions de diversos contes que es poden consultar en 25 idiomes diferents. El  programa té més de vint anys de trajectòria combinant la millor tradició de la literatura infantil amb les avantguardes artístiques. 

 

Les sinopsis dels tres contes 

"Per molts anys, Anna!". L'Anna acaba de fer 10 anys. També acaba de fer una festa i ara toca recollir. La mare ja li ha repetit un munt de vegades, però no ho vol fer. Just aleshores el timbre de la porta sona i  apareix un regal ben especial. És un unicorn màgic que, tot jugant, ensenyarà a l'Anna a fer totes aquelles coses que li fan tanta mandra. La mare està ben contenta i l'unicorn encara té temps de fer un últim regal a totes dues.   

"El planeta brut". L'Àlex és un amant dels misteris i en descobreix un de ben curiós. Cada cop que algú embruta els carrers o les platges de la seva ciutat, una estranya llum apareix i se l'empassa. De la gent marrana no en queda ni rastre, però on deuen anar? Decidit a esbrinar-ho, l'Àlex deixa que la llum l'engoleixi per acabar apareixent en un món ben estrany... 

"El viatge de l'ocellet". A tothom li agrada viure a la seva terra, però de vegades no hi ha prou menjar i cal marxar lluny a buscar-ne. Això és el que li va passar al protagonista d'aquesta història, un ocellet que va haver de volar amb la seva família fins a un altre indret més verd i frondós. Sens dubte, el lloc li va semblar bonic, però l'ocellet no tenia amics i se sentia trist. Si tan sols pogués trobar algú que entengués el seu cant... I tot d'una va sentir un refilar que li era molt familiar. 
 

Anar al contingut