Dijous, a les 22.45

El monestir de Sant Pere de Rodes, escenari del sisè capítol d'"Una altra història"

Aquest dijous, 7 de desembre, a les 22.45, TV3 emetrà el sisè   capítol d'"Una altra història", amb Albert Om. En aquest programa, el periodista es desplaçarà al monestir de Sant Pere de Rodes per mostrar objectes de persones de terres gironines que expliquen la història dels últims cent anys dels catalans. 

Hi ha objectes que amaguen històries extraordinàries. "Una altra història" es proposa descobrir-les en un nou format presentat per Albert Om, acompanyat pels historiadors Xavier Carmaniu, Alba Gràcia i Queralt Solé, que inicien un viatge per descobrir tresors fins ara guardats en un calaix o unes golfes que parlen de la nostra història col·lectiva.   

En el sisè episodi, Albert Om i l'equip d'historiadors del programa es desplacen al monestir de Sant Pere de Rodes, on arribaven els pelegrins durant l'Edat Mitjana després de mesos de viatge. "Una altra història" es trasllada fins a aquest monument amb les millors vistes sobre el Cap de Creus, on mostrarà unes relíquies que expliquen per què la festa major de Castelló d'Empúries va canviar de dia després de la Guerra Civil, un casc de la dansa de la mort de Verges o les primeres capses que va comercialitzar les galetes Birba. 

Durant vuit capítols, cada setmana "Una altra història" tria els objectes que representen millor la història dels últims 100 anys del país, des d'enclavaments únics del territori: el castell de Santa Florentina de Canet de Mar, el Museu d'Art de Girona, el Reial Monestir de Santes Creus, el Palau Episcopal de Solsona, la Universitat de Barcelona, l'Institut Pere Mata de Reus, el monestir de Sant Pere de Rodes i el castell de Gardeny a Lleida. Només 100 objectes arribaran a l'exposició final al Museu d'Història de Catalunya, que s'obrirà al públic perquè tothom pugui descobrir personalment que hi ha "Una altra història" per explicar.  

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una clara funció social i divulgativa. Una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio), basada en el format de "National Treasures", creat per la televisió pública d'Irlanda (RTÉ1) i adaptat en canals d'arreu del món amb un gran èxit. 

 

#UnaAltraHistòria3Cat 

Anar al contingut