Acte de lliurament del III Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC
Acte de lliurament del III Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC
Projectes transmèdia

El documental interactiu "Causa Ultrasecreta 837" guanya el III Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC

L'obra creada per Manuel Martínez i Jorge Caballero, "Causa Ultrasecreta 837", ha guanyat la tercera edició del Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC. Aquest certamen, impulsat per Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya, compta amb el suport de Televisió de Catalunya des de la primera edició.

"Causa Ultrasecreta 837" narra en forma de documental interactiu la història dels catalans Francesc Ramos i Julià Fuster que, còmplices en l'intent de fuga clandestina de l'URSS d'un parell de republicans espanyols, van ser condemnats a diferents presons del Gulag. El projecte retrata un episodi poc conegut en la història de l'exili espanyol, a través de l'odissea d'aquests dos catalans en l'intent de sortir de l'URSS i tornar a Espanya.

Els treballs finalistes del certamen han estat "Fet i amagar", d'Ariadna Costa, Anna Fonoll i Ramon Ferré; "BCN", de Xavier Campreciós, Pep Martín, Núria Campreciós i Oriol Faura, i "The Bubox", d'Irene Iborra, Fernando Pomares i Eduard Puertas. Aquest últim s'ha endut el premi al desenvolupament del dossier de producció per part del MiLab Blanquerna. Els altres dos s'han emportat un pack de formació a càrrec del Màster de Producció Transmèdia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El lliurament dels premis s'ha fet aquest dimecres, 9 de desembre, a la Sala Mompou de la seu de la SGAE a Catalunya. Durant l'acte s'ha valorat l'important impuls que reben els projectes transmèdia i la qualitat dels que s'han presentat en aquesta edició.

 

tv3.cat

 

Anar al contingut