Pescador de les Cases d'Alcanar
Dijous, a les 23.05

"El documental" estrena "Arrels de mar", un homenatge als oficis de mar i la seva gent

Demà, a les 23.05, "El documental", al 33, estrena "Arrels de mar", documental que s'endinsa en el món de la mar i la seva gent mitjançant els testimonis i les històries d'aquells i aquelles que d'alguna manera han trobat la seva vocació al mar

Passat, present i futur de la pesca s'ajunten per fer un reconeixement a una de les activitats més antigues de la nostra societat. El seu objectiu no és altre que donar a conèixer els oficis relacionats amb la mar i fer valdre les tasques que s'han realitzat i es realitzen al llarg de tota la història.

"Arrels de mar" és un homenatge a aquelles persones que s'hi deixen i s'han deixat la pell en estimar-se la mar i tot el que l'envolta. Mestres d'aixa, remendadores, pescadors, membres de les confraries o treballadors de les llotges són alguns dels perfils que tenen cabuda al documental.

Aquesta pel·lícula documental també vol donar resposta a preguntes com: Què té la mar que enganxa tant a aquells qui la viuen? Quin paper hi juga la dona? Hi ha preocupació pel relleu generacional? És un ofici en perill d'extinció?

Els enregistraments del documental tenen com a escenari el barri del Serrallo de Tarragona, Cambrils, la Ràpita i les Cases d'Alcanar.

"Arrels de mar" va obtenir el premi MemoriReus, atorgat pel públic assistent, a l'edició del 2022 del Festival Memorimage.

Fitxa tècnica

Direcció, guió i producció: Emanuel Munteanu i Laura Vargas-Machuca
Direcció de fotografia: Alan Pardines
Banda sonora: Pol Forcando i Eric Berenguer
So: Maximiliano Martínez, Víctor Marín, Sue Cardoso, Eric Berenguer

"Arrels de mar" és una producció de Millennials Films amb el suport de la Diputació de Tarragona, Tarragona Turisme, Tarragona Film Office, l'Ajuntament d'Alcanar, el Port de Tarragona i el Museu d'Història de Cambrils.

3cat.cat/eldocumental

Anar al contingut