Taula de desig, a "Quan arribin els marcians".
Taula de desig, a "Quan arribin els marcians".
Diumenge, a la 00.45

El desig i Lorena Nogal, a "Quan arribin els marcians"

Diumenge, 10 de desembre, a la 00.45, TV3 emet un nou capítol de "Quan arribin els marcians", que aquesta setmana se centra en el desig, vist per les creadores Carlota Gurt, Elena Martín Gimeno, Laura Vila Kremer i Maio Serrasolsas. A l'abducció, la ballarina i membre de la companyia La Veronal, Lorena Nogal. 

El reportatge: "Bon dia, desig"  

El reportatge de "Quan arribin els marcians" d'aquesta setmana està dedicat al desig. Els marcians han quedat per esmorzar amb Elena Martín Gimeno, Carlota GurtLaura Vila Kremer i Maio Serrasolsas, quatre artistes que han explorat el desig femení en les seves creacions. L'Elena amb la pel·lícula "Creatura", la Maio amb el seu segon disc, "Suau"; la Laura amb l'obra de teatre "Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig" i la Carlota al seu últim recull de contes, "Biografia del foc".  

Les han qualificat de valentes, però això vol dir que una dona que parla obertament de desig ha d'esperar alguna mena de càstig? Han sentit mai vergonya per mostrar el seu cos o el seus anhels? Els veuen representats a la ficció? Com els afecta la mirada aliena? Els pertany, el desig? Com varia al llarg dels anys? Els ha generat mai contradiccions? És la ficció un terreny adient per explorar-les? Preguntes i més preguntes que flueixen entre sucs de taronja, torrades i croissants, en una conversa diàfana que es podria haver allargat fins a l'hora de sopar. 

 

L'abducció: Lorena Nogal 

Lorena Nogal és ballarina i una de les components de la companyia La Veronal. Els marcians l'abdueixen perquè creuen que és una de les seves, i és que el que fa la Lorena amb el seu cos no és d'aquest planeta. La interroguen abans que aterri al Mercat de les Flors amb "Firmamento", un espectacle especialment adreçat a la gent jove. Inquieta com és, la Lorena també forma part d'Hotel-Col·lectiu Escènic, i també té una debilitat: els croissants de xocolata! 

 

Cap de setmana a la Terra 

A l'última part del programa, dirigit per Esther Rodríguez, els redactors terrícoles Júlia Bertran, Begoña Garcia Pla, Roger Roca i Lluís Salgado fan les seves recomanacions marcianes: el Festival Internacional de Fotografia Scan Tarragona, en diversos espais de Tarragona, fins al 18 de febrer; l'exposició "Picasso a la retina. Retrats d'artistes catalans" a la Fundació Palau, a Caldes d'Estrac, fins al 18 de febrer; l'estrena del documental "Alteritats" (dir. Alba Cros i Nora Haddad) i l'avanç de l'estrena de "Fallen leaves" (dir. Aki Kaurismäki), el 27 de desembre. 

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. Amb el convenciment que la cultura és a tot arreu, aquesta temporada, a TV3 hi arriba els diumenges a la nit, i els dijous torna a treure el cap a la televisió, al 33. 

 

#Marcians3Cat 

Anar al contingut