Divendres, a les 22.50, pel 33

El "Curtcircuit 33" celebra El dia més curt, la festa del curtmetratge

Demà divendres, 20 de desembre, a les 22.50, "Curtcircuit 33", l'espai presentat per Lluís Salgado i dirigit per Agustí Argelich, ofereix un petit tast d'El dia més curt, la festa mundial del cinema curt.

Al voltant d'El dia més curt de l'any se celebra i es reivindica mundialment el cinema de curta durada, amb esdeveniments i projeccions en moltes ciutats. Es tracta del festival El dia mes curt. A Catalunya es projecten més d'una trentena de sessions amb els millors curtmetratges del moment, i a "Curtcircuit33" es podran veure tres joies del cinema en format curt.

"CAPITALISTES" (França)

Nominat al millor curtmetratge de ficció als Premis César, és una comèdia social sobre Santa Claus, que és... capitalista. Porta joguines als nens rics i dessuadores als pobres. En Nikos, que té cinc anys, us ajudarà a descobrir aquest retrat corrosiu de la precarietat laboral a Europa.

Ha estat guardonat en setanta festivals, d'entre els quals a Locarno, Chicago i Brussel·les.

"LUNCH LADIES" (Estats Units)

Una comèdia negra esbojarrada, dirigida pel nord-americà J. M. Logan i produïda per Clarissa Jacobson, amb dues cuineres de protagonistes, dues amigues inseparables amb una devoció en comú: Johnny Deep.

Aquesta pel·lícula ha estat seleccionada en més d'un centenar de festivals i guardonada en una quarantena de festivals del gènere fantàstic i de terror.

"FINGER NIGTH" (Canadà – el Quebec)

És un curt fet pel pur plaer de passar-s'ho bé i, alhora, tot un repte de posada en escena i de creativitat narrativa. El curt us agradarà més o menys, però una cosa és segura: no es podrà dir que està fet amb els peus.

Guardonat a REGARD Saguenay, un dels festivals més importants del Canadà, ha estat seleccionat en més d'un centenar de festivals internacionals.

La festa d'El dia més curt

A Catalunya, des del 2013, una sèrie d'entitats es van unir per coordinar projeccions a tot el territori de parla catalana. Des del 2015, el festival El dia més curt ofereix també una programació oficial amb diverses sessions que seleccionen les millors pel·lícules de totes les èpoques, de tots els gèneres i per a tots els públics, per fer-les arribar arreu del territori.

El dia més curt està organitzat per Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne. Compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona; i amb la col·laboració principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona– CCCB.

tv3.cat/curtcircuit-33
facebook.com/curtcircuit33

twitter.com/curtcircuit33

Anar al contingut