Dijous, a les 22.40 al 33

El 33 se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

Demà dijous, 10 d'octubre, és el Dia Mundial de la Salut Mental i el 33 s'ha afegit a aquesta celebració estrenant l'emissió, a les 22.40, del curt documental fet pel Club Social Dreta de l'Eixample, "Apocalyse Club". Tot seguit, a les 23.40, també recuperarà el "Sense ficció" "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)", el documental de Marc Serena i Biel Mauri sobre l'autisme a Catalunya.

Cada 10 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Un dia marcat per agafar consciència que s'ha de seguir treballant per la millora de la salut mental en tots els àmbits, compartint estratègies i optimitzant recursos. La celebració vol fer visible la salut mental i té per objectiu generar aliances i oportunitats noves que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones.

El 33 se suma a aquesta reivindicació i, per aquest motiu, emetrà l'estrena del curt fet pel Club Social Dreta de l'Eixample "Apocalyse Club" i recuperarà el documental del "Sense ficció" "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)".

"Apocalyse Club", estrena a les 22.40, al 33

Quan un grup d'usuaris nous es disposa a inscriure's al club social CPB, un virus estrany es propaga per tota la ciutat. Tancats i aïllats dins el club, cada un dels membres afronta els seus problemes mitjançant la seva lluita personal contra l'epidèmia. El Club Social passarà a ser el club de l'Apocalipsi: l'"Apocalypse Club".

Es tracta d'un curt documental que reflexiona sobre l'experiència viscuda entre persones usuàries del Centre Cívic Sagrada Família. Està dirigit per Jesús Rodríguez, d'Antaviana Films. 

És el primer cop que s'estrena al 33, la primera projecció es va fer el 9 de novembre del 2018 als cinemes Texas del carrer Bailèn. En l'acte, hi van assistir 180 persones del sector de la salut mental, usuaris i usuàries de diferents serveis i col·laboradors del projecte. L'acollida va ser viscuda amb molta emoció i va donar peu a un diàleg intens entre els espectadors i les persones involucrades en el projecte.

"Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)"

La prevalença del trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) és cada vegada més alta. A Europa, es diagnostica en una de cada 100 persones i, als Estats Units, en una de cada 59. Malgrat això, encara no se'n saben les causes i segueix sent motiu d'estigma i incomprensió. El documental "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)" retrata la situació de les persones amb autisme a Catalunya a partir de seguir el dia a dia del Marc, de 10 anys; la Mariona, de 23, i les seves famílies.

En el treball participen uns quants dels millors especialistes del país, com Amaia Hervás (Mútua de Terrassa), Rosa Calvo (Hospital Clínic), Mario Montero (càtedra d'Autisme de la Universitat de Girona) i María Díez-Juan (Hospital Sant Joan de Déu). Es tracta d'una reflexió sobre quina resposta s'hi dona des de les escoles, centres de salut i des del món laboral, en què la taxa de desocupació és del 85%.

Rodat a Barcelona, el Vallès i el Pla de l'Estany, el documental està dirigit per Marc Serena i Biel Mauri. "L'objectiu –segons Mauri– és explicar que, darrere d'aquesta etiqueta, s'hi amaguen grans persones que només cal saber veure."

"Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)" és una producció de la Federació Catalana d'Autisme amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i la Generalitat de Catalunya, que s'emetrà pel 33, a les 23.40.

tv3.cat/33
Anar al contingut