Dissabte, a les 22.20

El 33 emet el documental "Federal", dirigit per Albert Solé

Dissabte, 17 d'octubre, a les 22.20, el 33 emetrà el documental "Federal", dirigit pel periodista Albert Solé. Aquesta producció, que pretén entendre i reflexionar sobre el  federalisme, es planteja què és i com funciona aquest sistema de govern amb entrevistes a experts i històries personals, sense defugir el debat ni la controvèrsia.

"Federal" explica la història, el present i el futur d'una proposta que busca conciliar els beneficis de l'autonomia i la integració en societats marcades per la presència d'identitats múltiples. Presenta l'estat de la qüestió a través de la mirada coral de pensadors i líders polítics de rellevància internacional com Owen Jones, Daniel Cohn-Bendit, Romano Prodi, Victòria Camps, Kris Deschouwer, Emma Bonino, José Manuel García-Margallo, Javier Solana, Ramón Máiz, Josep-Lluís Carod-Rovira, André Lecours, Carlos Jiménez Villarejo, Paolo Vacca, Daniel Innerarity, Joan Botella o Juan Carlos Monedero.

El documental també explica el federalisme des de dins, a partir de l'experiència de ciutadans anònims: què en saben, d'on prové i quines possibilitats té en un món cada vegada més globalitzat. A més, ofereix una mirada a experiències i tradicions federals, amb els èxits i fracassos d'aquest model.

Equip

Direcció i guió: Albert Solé
Ajudant de direcció: Manel Carrasco
Producció: Maria Adillón, Gemma Rodríguez, Didier Montoya i Anna Torres
Director de fotografia: Marc Beneria
So: Agost Alustiza
Muntatge: Jordi Puig
Grafisme: Adriana Perón
Compositor: Enric Teruel

"Federal" és un llargmetratge documental produït l'any 2017 per Minimal Films, amb la col·laboració de Federalistes d'Esquerres.
 

tv3.cat/documentals

Anar al contingut