Dues produccions participades per 3Cat premiades en la 16a edició del FIC-CAT, la festa del cinema en català

La 16a edició del Festival Internacional de Cinema en Català ha abaixat el teló després de 8 dies intensos de projeccions, activitats paral·leles, festa, lliuraments de premis i convidats especials.

"Escanyapobres" d'Ibai Abad ha rebut el premi al millor llargmetratge i "Casa en flames" de Dani de la Orden, el premi del públic presencial. Totes dues compten amb la participació de 3Cat.

Enguany, més de 8.500 espectadors han estat presents en les projeccions del Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà i uns 14.000 constitueixen la xifra del públic en línia que ha visionat produccions a través de la plataforma 3Cat. En total, més de 22.500 persones han gaudit del cinema en català del FIC-CAT 2024. 

El premi al millor llargmetratge va ser adjudicat a "Escanyapobres" d'Ibai Abad, film produït per Abacus, Mayo Films i Nakamura Films amb la participació de 3Cat i À Punt Mèdia. El guardó va ser lliurat per Adrià Collado, integrant del Jurat de la Selecció Oficial. 

El premi del públic presencial l'ha guanyat "Casa en flames", el llargmetratge de Dani de la Orden produït Sábado Películas i Playtime Movies en coproducció amb 3Cat, Atresmedia i Elio Films. El premi el van entregar Guillem Jurado i Clàudia Rosa, menbres del Comitè Jove del Festival.  

 

Anar al contingut