Catràdio estrena el pòdcast "Torturades", sobre les tortures a Via Laietana

La producció està basada en el llibre del mateix nom, escrit per Gemma Pasqual i Escrivà, i explica les tortures i vexacions que van patir diverses dones detingudes en aquesta comissaria de Barcelona

Aquest dimecres, 8 de maig, Catràdio afegeix al seu catàleg de pòdcasts "Torturades", una producció basada en el llibre del mateix nom, de l'escriptora Gemma Pasqual i Escrivà, que explica la història de diverses dones que van patir tortures i vexacions a la comissaria de Via Laietana, 43, de Barcelona.  

Un total de 10 capítols, que s'estrenen alhora, cada un d'ells centrat en una testimoni diferent o un pas endavant en la seva lluita, amb entrevistes sensibles i properes que denuncien aquestes pràctiques dutes a terme durant més de 50 anys.  

Tots els episodis 

1. Xènia Garcia 

La policia tortura els detinguts, actualment? Molta gent creu que no, però el testimoni de la Xènia Garcia, detinguda a la comissaria de Via Laietana l'any 2019, indica el contrari. 

2. Pilar Rebaque 

Els paral·lelismes entre les vivències de la Pilar Rebaque i la Xènia Garcia a Via Laietana uneixen present i passat de la comissaria. Han passat 50 anys, però hi ha coses que no han canviat. 

3. Maribel Ferrándiz 

L'aprovació d'una proposició no de llei per reconvertir la comissaria en un museu promet posar punt final a la seva història. La Maribel Ferrándiz creu que és essencial per a les noves generacions. 

4. Carme Travesset 

La Carme Travesset fa un pas endavant i explica com la van torturar en la primera concentració davant la comissaria de la Via Laietana organitzada per la Comissió de la Dignitat. 

5. Blanca Serra 

La lluita per ser visibles porta la Blanca Serra a la televisió. Mentrestant, les converses entre l'estat espanyol i la Generalitat per ressignificar la comissaria sembla que arriben a un punt mort. 

6. Anònimes 

La Gemma Pasqual comença a investigar les tortures de dones a la comissaria de Via Laietana per fer-ne un llibre de denúncia. Descobreix que moltes no poden sortir de l'anonimat. 

7. Teresa Lecha 

La família de la Teresa Lecha ha patit com poques la violència de Via Laietana. La seva història comença quan és detinguda amb el seu marit i acaba quan és detinguda amb el seu fill. 

8. Núria Cadenes 

La Núria Cadenes celebra que la solidaritat de la gent tingui més força que la inacció dels polítics. Mentrestant, hi ha la sospita que dins la comissaria s'estan eliminant rastres del passat. 

9. Soledad Real 

L'aprovació de la llei de memòria democràtica podria suposar una reparació per a casos com el de Soledad Real. Es presenten les primeres querelles per tortures a la comissaria de Laietana. 

10. Unides 

Les dones protagonistes aconsegueixen ocupar, unides, un espai mediàtic sense precedents. La seva lluita contra la comissaria de la Via Laietana deixa de ser seva per convertir-se en una lluita de tothom. 

#TorturadesCatRàdio 

Anar al contingut