Dijous, a les 22.45

"Ara la llum cau vertical", el retrat complex d'una ànima torturada, a "El documental"

Demà, a les 22.45, "El documental", al 33, estrena "Ara la llum cau vertical", un treball en què Efthymia Zymvragaki accedeix a filmar l'Ernesto, que li confessa ser un perpetrador de violència domèstica i qui la confronta a la seva pròpia família.

Un home anomenat Ernesto que viu a les Illes Canàries es posa en contacte amb la cineasta Efthymia Zymvragaki per dir-li que vol fer una pel·lícula sobre la seva vida. Li explica que en la violència de gènere sempre hi ha dues parts: la de la víctima i la de l'agressor. Ell confessa ser l'agressor.

Efthymia Zymvragaki emprèn aleshores un viatge, real i cinematogràfic, en el qual descobreix els racons amagats, les llums i les ombres d'un personatge que s'acaba revelant atrapat en el cicle de la violència. En aquest procés, Efthymia Zymvragaki s'adona que Ernesto és, en veritat, meitat perpetrador i meitat víctima, i que l'empeny a ella a enfrontar-se a la seva pròpia història familiar, que va deixar a Grècia fa dues dècades. En ell hi ha la clau de les seves pors més profundes, que ressonen en la violència del seu propi passat. Ara las seves històries ja no es podran separar.

 

Festivals
International Documentary Film Festival d'Amsterdam (IDFA), 2023
Festival de Màlaga, 2023
Secció latitud, DocsBarcelona, 2023
Va optar al premi a millor documental del 2023 de l'Acadèmia del Cinema Europeu Premis Feroz 2024

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Efthymia Zymvragaki
Producció: Angelo Orlando, Efthymia Zymvragaki
Direcció de fotografia: Efthymia Zymvragaki
Edició: Tin Dirdamal
Disseny de so: Bojan Palikua
Música original: George Xylouris

"Ara la llum cau vertical" és una producció de Gris Medio, Kaboga Art & Films, Novena Nuve, Eur Film, Thurnfilm, Witfilm amb la participació de 3Cat.

3cat.cat/eldocumental

Anar al contingut