9-J: la jornada electoral, a 3Cat

Ampli desplegament informatiu a TV3, Catràdio, el 324.cat i la plataforma 3Cat per a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.

Aquest diumenge se celebren eleccions al Parlament Europeu. Totes les finestres d'emissió de 3Cat oferiran una programació especial al llarg de tota la jornada electoral per fer un seguiment exhaustiu d'aquests comicis crucials per al futur pròxim d'Europa.  

TV3 i el 3/24 

Programació matinal conjunta (de 8.00 a 12.15 i de 14.00 a 14.30) 

La programació especial arrancarà a les 8.00 amb un informatiu conduït per Marta Carreras. Al llarg de tot el matí, es faran connexions amb col·legis electorals d'arreu del país, se seguirà en directe la votació dels líders de les diferents candidatures i es farà un cop d'ull a la participació. L'espai comptarà amb l'anàlisi d'experts en política internacional, com l'ex secretària general adjunta de l'ONU Cristina Gallach. També es faran connexions amb els corresponsals de Brussel·les, París, Berlin i Roma per saber de primera mà com s'està desenvolupant la cita electoral en aquests punts d'Europa. I, a un dia de la constitució del Parlament, l'especial també servirà per analitzar com poden afectar els resultats d'aquestes eleccions a la política catalana i a la legislatura espanyola. També hi haurà un ull posat a la resta de l'actualitat del dia amb Sheila Allen i Noemí Fabregat

Aquest programa especial està dirigit per Josep Maria Soro i Carles Prats, amb la realització de Marc Alberti i la producció d'Anna Maspons

"TN migdia" (14.30-15.35) 

A partir de les 14.30, edició especial del "TN migdia", amb Ramon Pellicer i Cristina Riba. L'informatiu farà un desplegament amb connexions en directe arreu del territori per veure les votacions dels candidats catalans i conèixer les valoracions, les previsions, la participació i les qüestions més rellevants de la jornada.  

Programa especial eleccions (19.45-00.30) 

A partir de les 19.45, començrà el programa especial eleccions, conduït per Toni Cruanyes i Ariadna Oltra i amb Carles Costa als gràfics i resultats. 

A les 20.00 es faran públics els resultats del sondeig electoral de 3Cat amb la primera projecció del guanyador de les eleccions. A partir de les 23.00, el programa difondrà els resultats de Catalunya i la distribució d'escons d'Espanya, alhora que explicarà les projeccions sobre la composició del Parlament Europeu.  

Per analitzar-ho tot, l'especial comptarà amb Antoni Bassas, periodista; Carme Colomina, analista del CIDOB; Estefania Molina, periodista i politòloga, i Toni Rodon, professor de Ciències Polítiques de la UPF.  

L'especial de la nit electoral està dirigit per Xavi Rossinyol, amb la realització de Manel Puente i Oriol Abella i la producció de Lluís Bacardit

Catràdio i Catalunya Informació 


Per la seva banda, Catràdio començarà la jornada electoral amb una edició especial d'"El suplement" (6.00-13.00), conduït per Roger Escapa, que farà un seguiment de les primeres hores de la jornada electoral. Seguirà les votacions dels candidats, valorarà les primeres dades de participació i analitzarà tots els aspectes d'aquests comicis amb una tertúlia política.  

A les 14.00, el "Catalunya migdia cap de setmana", amb Neus Bonet i Maria Guixà, repassarà tot el que ha donat de si el matí electoral i connectarà amb els corresponsals a Brussel·les, París, Berlín i Roma.  

A partir de les 20.00, començarà l'especial eleccions conduït per Óscar Fernández. El programa, que s'emetrà simultàniament per Catalunya Informació, informarà dels resultats del sondeig de 3Cat i analitzarà totes les claus de la jornada i de l'escrutini amb els periodistes Tània Tàpia i Pere Rusiñol i amb el director del CIDOB, Pol Morillas, i la politòloga Saray Espejo.  

Tots els programes i espais informatius de la jornada comptaran amb la feina d'un ampli desplegament de professionals dels serveis informatius de Catràdio.    

324.cat i xarxes socials 


Tot aquest desplegament informatiu anirà acompanyat en tot moment de la doble pantalla digital. El portal 324.cat també oferirà una cobertura informativa especial al llarg de tota la jornada electoral, tan a la pàgina web com a les xarxes socials (IG, FB i X), amb continguts exclusius que apostaran per la interactivitat. Al web s'hi podrà trobar un minut a minut de tota la jornada, els resultats i les reaccions, gràfics interactius, articles en profunditat, mapes i dades complementaries que permetran analitzar totes les claus d'aquests comicis. Les xarxes del 324.cat seguiran també al minut tot el que passi des de primera hora i fins ben entrada la matinada amb l'etiqueta #9J3Cat

Anar al contingut