3Cat serà present al DocsBarcelona amb un total de set títols

Del 2 al 12 de maig se celebrarà la 27a edició del DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona. Un total de set títols coproduïts o participats per 3Cat hi participaran i, un any més, TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans oficials del festival.

Avui s'ha presentat el cartell de la 27a edició del DocsBarcelona, una mostra del millor de la producció mundial de documentals, que enguany renova la seva estructura i proposa una programació que qüestiona els colonialismes i aborda també altres debats contemporanis, com els perills del món digital o l'empoderament de dones en contextos difícils.

Del total de 40 llargmetratges que s'estrenaran en aquesta edició del festival, set són coproduccions o estan participats per 3Cat.

"Diari de la meva sextorsió", de Patricia Franquesa, és una de les produccions catalanes que competiran en la secció oficial Docs&Pearls. Aquesta coproducció de 3Cat explica la peripècia de la directora com a víctima d'un xantatge quan li roben l'ordinador i un hacker l'amenaça de publicar contingut personal.

A Docs&Cat, secció que confirma la sempre potent aposta del festival pels documentals fets a casa nostra, hi competiran 5 títols amb implicació de 3Cat. "Respira, mama", de Meri Collazos, que reflexiona sobre el dret a respirar un aire net a les grans ciutats, està coproduït per 3Cat, i la resta de documentals hi estan participats: "Casa Reynal", de Laia Manresa, sobre la transmissió familiar i el llegat de la seva memòria; "La càrrega" de Miguel Eeki, que aborda el tabú de la violència emocional, física i sexual exercida contra homes; "Unbound", de John English i Tom Garner, que penetra en els abusos en el món de la dansa, i "Un estel fugaç", d'Arturo Méndiz i Ignasi Guerrero, que parla del dol perinatal des del punt de vista del pare.

A més, fora de competició, s'estrenarà el documental "La fugida", una producció de 3Cat que dona veu a les víctimes d'abusos sexuals dels jesuïtes de dues escoles barcelonines de referència, i que dirigeixen Josep Morell, Guillem Sánchez i Marc M. Sarrado.

3Cat.cat

Anar al contingut