3Cat i "Nits sense ficció" estrenen "Aitana Bonmatí", un retrat de la millor futbolista del món

El dimarts 23 d'abril, a les 22.05, "Nits sense ficció" estrenarà "Aitana Bonmatí", un documental del departament d'esports de TV3 que ha seguit l'evolució de la imparable futbolista catalana durant gairebé dos anys.

El documental també estarà disponible a la plataforma 3Cat en format de dos capítols i amb el contingut extra d'un tercer episodi que recull la gravació de la trobada d'Aitana Bonmatí amb Pep Guardiola, el seu ídol com a entrenador.

Quan tenia set anys, Aitana Bonmatí va començar a jugar en un equip de nens a Sant Pere de Ribes, el seu poble, i ben aviat es va acostumar a escoltar: "no deixis que te la robi una nena". La seva tenacitat, constància i lluita l'han portat, als 26 anys, a convertir-se en la millor jugadora del món després de guanyar la Pilota d'Or, l'octubre del 2023. 

Un equip del Departament d'Esports de TV3, encapçalat per Xavi Torres i Jesús Muñoz, ha seguit l'evolució d'Aitana durant gairebé dos anys i l'ha acompanyada en el canvi de vida que ha suposat passar de ser una bona jugadora a convertir-se en la gran col·leccionista de premis individuals i col·lectius. 

En aquest trajecte, es descobreix la cara més humana i personal de la jugadora del Barça, que manté encara ben viva la relació amb la seva colla d'amics de tota la vida, i en particular amb el Pol, que té la síndrome de Down. I es descobreix també l'Aitana més solidària, que es preocupa per les desigualtats socials i col·labora com a ambaixadora d'ACNUR per ajudar un equip de refugiades que juguen a futbol a Barcelona. 

Aitana Bonmatí s'ha convertit en una referència per les nenes i, el més important, també s'ha convertit en un model per a molts joves futbolistes, una altra batalla guanyada a les desigualtats de gènere. I el documental mostra la seva inquietud per formar-se, pensant en el moment que acabi la seva carrera com a jugadora, i recorda que la seva il·lusió és arribar a ser directora esportiva del primer equip del FC Barcelona, un lloc tradicionalment reservat als homes. 

El documental també recull la primera trobada d'Aitana amb Pep Guardiola, un dels seus referents i el seu ídol com a entrenador, i a qui no coneixia personalment. El resultat és una conversa entre dues persones que s'admiren mútuament. La millor jugadora i el millor entrenador parlen de futbol, del Manchester City i del Barça, però també de la salut mental, de la família, dels seus orígens, del problema social dels refugiats, de la defensa de la llengua catalana o dels problemes de trànsit a la ciutat de Barcelona. La totalitat de la conversa, d'una hora de durada, entre la jugadora i l'entrenador s'estrenarà properament en exclusiva a la  plataforma 3Cat. 

"Aitana Bonmatí" és un documental de Xavi Torres, Jesús Muñoz, Carles Comajuncosas, Marta Colás i Santi Padró, el mateix equip que el 2023 recollia el premi Ondas al Millor Documental per "Unzué, l'últim equip del Juancar", estrenat també el "Nits sense ficció". 

Anar al contingut