L'equip que farà la retransmissió conjunta per TV3, Catràdio i la plataforma

3Cat farà la retransmissió conjunta a través de TV3, Catràdio i la plataforma dels grans premis de F1 i MotoGP que es fan a Catalunya

Rosa Romà: "3Cat aposta pels grans esdeveniments esportius i de país amb la capacitat i el talent que tenim per explicar en català una prova esportiva d'aquesta magnitud i impacte".

3Cat ha anunciat avui que farà, per primera vegada, la retransmissió conjunta en una mateixa temporada del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP (24-26 de maig) i de l'Aramco Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 (del 21 al 23 de juny). Arran de l'acord amb DAZN, la plataforma global líder d'streaming d'esport, que té els drets exclusius de les dues competicions a nivell espanyol, aquesta retransmissió única es podrà veure a la vegada per la plataforma 3Cat i per TV3 i es podrà escoltar per Catalunya Ràdio. Una fita històrica que mostra el compromís inequívoc de 3Cat per la informació esportiva i pels grans esdeveniments esportius i de país i que comptarà amb un desplegament tècnic i humà sense precedents.  

En la seva intervenció, Rosa Romà, presidenta de 3Cat, ha confirmat que "aquest pas endavant és una aposta de 3Cat pels grans esdeveniments esportius que es fan al nostre país i, a la vegada, una demostració de la capacitat i el talent que tenim per explicar en català una prova esportiva d'aquesta magnitud i impacte". En aquest sentit, la presidenta també ha destacat el compromís de 3Cat "per l'esport català i tots els esdeveniments esportius que es fan a casa nostra o amb aquelles competicions a on participen esportistes catalans". En definitiva, ha dit Romà, "recuperem els drets d'un contingut d'abast internacional per explicar-lo en català, sumant esforços i comptant amb els nostres millors especialistes en motor, tant de Catalunya Ràdio com de TV3".

 

Els drets que 3Cat tindrà tant de la Fórmula 1 com de MotoGP són per aquest any. La retransmissió en català de les dues proves ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Conselleria d'Empresa i a l'acord que s'ha arribat amb DAZN per fer les dues competicions. Dorna també ha format part de l'acord pel que fa al Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP. En aquest sentit, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha volgut agrair "la col·laboració i el compromís de 3Cat per tirar endavant la retransmissió de dos dels esdeveniments esportius més importants del món. Una retransmissió imprescindible en aquest àmbit i en català. Podrem tornar a fer visible els mitjans públics el  del motor".

Desplegament tècnic i humà de 3Cat sense precedents

Els directors de TV3, Sigfrid Gras,  i de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, han explicat el gran desplegament tècnic i humà que faran per aquestes dues proves. En aquest sentit, Sigfrid Gras ha destacat que "avui és un dia important per a tots nosaltres. Poder fer les retransmissions de Fórmula 1 i de MotoGp en català és un gran èxit per a nosaltres i sabem que farà molta il·lusió, tant al nostre departament d'esports com a l'audiència".

Per la seva banda, Jordi Borda ha assenyalat que aquesta retransmissió conjunta "és el complement perfecte a molts anys de transmissions esportives a Catràdio" i ha afegit que "la redacció d'esports de la ràdio ha crescut fent retransmissions de motor. Ara s'ajunten els esforços de la tele i la ràdio i això representa tot un èxit pels mitjans públics del país".

Pel que fa als noms que formaran part dels equips de la retransmissió, 3Cat ha apostat per cares conegudes com Noel Rodríguez, Damià Aguilar o Laia Ferrer i per analistes tècnics com Sito Pons, Jaume Alguersuari o Belén Garcia, pilot de cotxes actualment en actiu, a més dels professionals de la casa.

Equips de retransmissions

Fórmula 1

Noel Rodriguez (director transmissió i narració)
Laia Ferrer (pit lane i pàdoc)
Oriol Rodriguez  
Jaume Alguersuari, expilot de Formula 1, va córrer amb l'equip Toro Roso 3 temporades (anàlisi tècnica)
Belen Garcia, pilot que segueix en actiu i just aquest cap de setmana que ve debutarà al Circuit de Bcn-Catalunya amb les Lemans Series (anàlisi tècnica)

MotoGP

Noel Rodriguez (director transmissió)
Damià Aguilar (narració)
Xavi Guillen (pit lane)     
Laia Ferrer (pàdoc)
Sito Pons, expilot de motos, dues vegades campió del món en 250cc (anàlisi tècnica)   
Sara Sánchez, pilot de motos (anàlisi tècnica)

Anar al contingut