Rosa Romà, Sigfrid Gras i Jordi Borda

3Cat estrenarà en primícia "L' Acadèmia" una superproducció amb Sony Pictures Television

Rosa Romà: " L' Acadèmia" mostra el nostre compromís per incrementar les produccions d'èxit en català i l'aposta per reconnectar la nostra llengua amb infants i adolescents"

3Cat estrenarà aquest abril en primícia una nova sèrie anomenada "L' Acadèmia", una producció de Sony Pictures Television i Brutal Media. La sèrie se centra en un grup de joves jugadors de futbol que s'entrenen per arribar a ser grans estrelles d'aquest esport. S'ha rodat íntegrament a Barcelona i 3Cat ha participat en aquesta superproducció que s'emetrà també per Prime Video.  

Rosa Romà, presidenta de 3Cat,  ha anunciat l'estrena d'aquesta sèrie en el decurs de la sessió de control parlamentària a on ha expressat que "L' Acadèmia" mostra el nostre compromís per incrementar les produccions d'èxit en català i l'aposta per reconnectar la nostra llengua amb infants i adolescents". I és que aquesta sèrie és una producció d'abast internacional amb Sony Pictures Television i Brutal Media que gràcies a la participació de 3Cat es podrà veure en català a la plataforma. La superproducció permetrà "donar continuïtat a l'aposta per arribar al públic adolescent que hem començat amb sèries com "Jo mai mai", amb més de 500 mil reproduccions a la plataforma", i ha remarcat que "hem de recuperar ser un motor de la indústria audiovisual catalana."

La presidenta de 3Cat també ha volgut posar l'accent en el fet que la nova sèrie és molt ambiciosa, feta amb una productora internacional i "gravada íntegrament a Barcelona i que gràcies a la nostra participació permetrà explicar fora la realitat catalana i mostrar com a Catalunya tenim una llengua pròpia com el català". Però,  a més,  la sèrie també exemplifica amb el seu protagonista, un noi d'origen colombià acabat d'arribar a Barcelona, com la llengua catalana - que el protagonista aprèn de manera progressiva - és un element d'integració i de cohesió a la societat catalana. 

En aquest sentit, L' Acadèmia es basa en un grup de futbolistes que s'entrenen en un club de futbol considerat un dels millors del món. El seu dia a dia, l'esforç, la superació personal, les relacions entre ells i elles, les seves pors i les seves ambicions i el camí que han de recórrer per arribar al top mundial centren les trames de la sèrie 

 

Més inversió que mai en continguts audiovisuals 

Rosa Romà, en la seva compareixença a la sessió de control del Parlament també ha  defensat que el Consell de Govern i l'equip directiu actual "més enllà de percepcions és el que està invertint més que mai en continguts audiovisuals". Des del 2021 (un any abans de l'inici de mandat de l'actual Consell de Govern i equip directiu)  " hem més que duplicat la inversió en continguts audiovisuals amb empreses del sector. Hem passat de 35 milions l'any 2021 a 74 milions aquest any tant en producció associada com en coproduccions", ha dit Romà. 

Anar al contingut