L'alegria que passa
L'alegria que passa
Divendres, a les 22.05

3Cat estrena "L'alegria que passa", l'últim musical de Dagoll Dagom

Demà, a les 22.05, a TV3, s'estrena "L'alegria que passa", l'últim musical de creació de la companyia Dagoll Dagom a partir de l'obra de Santiago Rusiñol. El muntatge ha rebut recentment cinc Premis de la Crítica de les Arts Escèniques.

Dagoll Dagom torna a portar als escenaris un text clàssic de la literatura catalana a través de la dansa, la música i el teatre. Estrenada l'any 1898, "L'alegria que passa", de Santiago Rusiñol, es va convertir en un referent i un dels espectacles més representats de l'època.

El muntatge se situa en un poble gris, monòton i industrial, que veu trencada la seva rutina amb l'arribada d'un gran espectacle musical, contractat per l'alcalde i propietari de l'única fàbrica del poble.

A partir de la idea d'Anna Rosa Cisquella, "L'alegria que passa" és un muntatge amb el text i direcció d'escena de Marc Rosich, la música i direcció musical d'Andreu Gallén, la direcció coreogràfica d'Ariadna Peya, i la dramatúrgia d'Anna Rosa Cisquella, Andreu Gallén, Ariadna Peya i Marc Rosich. La companyia està formada pels actors Mariona Castillo, Jordi Coll, Júlia Genís, Eloi Gómez, Àngels Gonyalons, Pol Guimerà, Basem Nahnouh, Pau Oliver i David Pérez-Bayona.

En la darrera edició del Premis de la Crítica, celebrada al Teatre Romea el passat 18 de març, l'obra va obtenir cinc dels nou premis als quals optava: Millor Espectacle Musical, Millor Música Original –per la composició d'Andreu Gallén–, Millor Adaptació o Dramatúrgia, i els dos premis a la millor interpretació de musical per a la veterana Àngels Gonyalons i el jove Eloi Gómez.

3Cat.cat

Anar al contingut