3Cat estrena "El món de Pepe Rubianes", una docusèrie amb imatges inèdites dels viatges del còmic galaicocatalà

Ja estan disponibles a la plataforma els tres capítols d'aquesta sèrie documental, un projecte que mostra per primera vegada les gravacions i escrits que l'artista va fer viatjant per tot el món. Unes vivències que van inspirar molts dels seus números i poemes.

La plataforma 3Cat ha estrenat aquest dijous "El món de Pepe Rubianes", una sèrie documental de tres capítols que mostra per primera vegada les gravacions que l'actor i còmic galaicocatalà va fer durant els seus viatges per tot el món al llarg de prop de vint anys.

A través de cintes de vídeo, de gravacions de casset i d'un bon grapat de llibretes manuscrites, Rubianes recull les vivències reals que van inspirar alguns dels seus números teatrals més memorables, però també dibuixos i poemes on explorava altres formats creatius. De fet, la docusèrie utilitza la intel·ligència artificial per recrear la veu de Rubianes i introduir la lectura dels textos reals de les seves llibretes.

 

L'Àfrica negra, Egipte i el Pròxim Orient, Cuba, Etiòpia o l'Índia són alguns dels destins que Rubianes va recórrer i documentar. Unes aventures que sovint compartia amb companys de viatge excepcionals, com la seva germana Carmen Rubianes i els seus amics Albert Amigó, Pep Molina, Maria Rosales, Ernest Folch o Eduard Rodergas. Tots ells participen d'aquesta docusèrie, un projecte que acompanya l'artista en els seus viatges explicats en primera persona i que es nodreix de material inèdit i exclusiu que descobreix a l'espectador una nova dimensió d'un dels personatges més populars i estimats del nostre país, Pepe Rubianes, just en el quinzè aniversari de la seva mort.

"El món de Pepe Rubianes" és una producció de 3Cat amb la col·laboració de Lavínia Audiovisual, escrita i dirigida pel periodista Àlex Solà, amb realització d'Albert Eritja i producció de Loli Sevillano, amb Rubén Mayoral i Carmen Rubianes a la producció executiva.

#Rubianes3Cat

Anar al contingut