Barcelona

El Consell Nacional d'ERC avala l'acord de finançament amb el 85% dels vots

El Consell Nacional d'ERC ha ratificat aquest dilluns al vespre la decisió de l'executiva del partit de donar suport a l'acord pel nou sistema de finançament. El portaveu del partit, Ignasi Llorente, ha explicat que l'aval s'ha obtingut amb 174 vots a favor, 28 en contra i 2 vots en blanc. Això representa un 85% de vots a favor. Llorente s'ha referit a la votació com una "ratificació àmpliament majoritària". Només se n'han desmarcat les JERC i el corrent crític Esquerra Independentista.

Actualitzat
Tal com va passar a l'executiva de diumenge, aquest dilluns els representants de les JERC i d'EI, el corrent que lidera Uriel Bertran, han votat en contra de l'acord. En canvi, la resta l'executiva nacional s'hi ha pronunciat a favor. Un dels deu vots contraris diumenge va ser el de la portaveu parlamentària, Anna Simó, que ara ha defensat el vot favorable a l'acord.

En total hi ha hagut una quarentena d'intervencions, entre les quals la del president del partit, Joan Puigcercós, que ha destacat que "s'han assolit els mínims" de 3.800 milions d'euros, que ell mateix va fixar "arriscant molt". Per la seva part, el secretari general, Joan Ridao, ha assegurat que "la batalla ideològica" es va guanyar abans de la negociació perquè "en cap moment es va posar en dubte que Catalunya havia d'estar per damunt del 100 de mitjana" després de repartir els diners.

EI ha reclamat un referèndum intern el 18 de juliol perquè els militants decideixin si s'ha d'avalar el pacte. Si la direcció es nega a convocar-lo, traslladaran la petició a la Comissió de Garanties d'ERC, que es pot pronunciar tot i que la seva opinió no serà vinculant.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut