Madrid

El Constitucional permet finalment que la llista Iniciativa Internacionalista es presenti a les europees

Finalment, el Tribunal Constitucional ha decidit permetre a la llista Iniciativa Internacionalista presentar-se a les eleccions europees. El tribunal ha acceptat les al·legacions que la candidatura li va presentar per defensar que no té res a veure amb l'esquerra abertzale, tal com sosté el Suprem. El Constitucional tenia de termini fins aquesta mitjanit per prendre una decisió.

Actualitzat
Faltaven pocs minuts perquè comencés la campanya electoral per a les europees del 7 de juny, quan el Tribunal Constitucional ha deixat via lliure a Iniciativa Internacionalista perquè hi pugui participar de ple dret. Des de primera hora del matí que deliberava sobre què fer amb aquesta llista, que el Tribunal Suprem va voler apartar dels comicis en considerar que encarnava l'entorn d'ETA.

Però la llista que encapçala el dramaturg Alfonso Sastre va presentar al·legacions a aquesta decisió fent una condemna explícita a l'ús de la violència per finalitats polítiques. El Suprem no s'ho va creure, però el Constitucional sí que ho ha fet.
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut