Barcelona

Més del 95 % dels estudiants que s'han presentat a la selectivitat aproven

Per primera vegada en la història de les PAU s'ha obtingut la nota més alta, un 10, i més de tres-cents estudiants han aconseguit més d'un 9 en la selectivitat

RedaccióActualitzat

Els més de 30.000 estudiants catalans que van fer les proves d'accés a la universitat ara fa dues setmanes ja poden consultar la seva nota a la pàgina accesnet.gencat.cat.

Un total de 24.967 estudiants, el 95,48% dels 26.148 que s'han presentat de Batxillerat, podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana global de les PAU és aquest any de 6,474.

Per primera vegada en la història de les PAU, la nota més alta és d'un 10. L'ha obtingut un alumne de Vilanova i la Geltrú.

Accés a la carrera desitjada

Amb la nota de la selectivitat, que compta un 40 per cent, i la de Batxillerat, que compta un 60, es fa una mitjana que marca la nota que ha de permetre als estudiants entrar a la carrera desitjada. La nota d'admissió d'alguns estudis pot arribar fins als 14 punts. La nota mitjana de l'expedient de Batxillerat dels estudiants que han fet la selectivitat ha estat de 7,28, i la nota mitjana d'accés a la universitat ha estat de 6,956, la més alta dels últims cinc anys.

La prova d'accés a la universitat s'estructura en dues fases: una fase general obligatòria per a tots els estudiants i una fase específica, de caràcter voluntari, en què els estudiants es poden examinar d'un màxim de tres matèries de la modalitat de Batxillerat que han cursat.

Dels 4.157 estudiants que aquest any només s'han examinat de la fase específica, 1.394 procedeixen de Batxillerat i 2.763, de cicles formatius de grau superior. D'aquests alumnes de la fase específica, han aprovat un 59,66% en el cas d'alumnes de Batxillerat i un 50,32% en el cas d'alumnes de cicles formatius de grau superior.

Evitar errors en els exàmens

La Comissió Coordinadora de la Selectivitat ha revisat aquest any tots els protocols d'actuació, redacció i producció dels exàmens, així com el procés de seguiment. Aquesta revisió pretén "millorar els estàndards de qualitat i seguretat" després que l'any passat es van detectar problemes en un examen de matemàtiques. També hi va haver errors d'impremta en els enunciats d'algunes proves, errors que van desconcertar els estudiants.

Aquest any, l'examen de matemàtiques ha estat el que més queixes ha provocat. Diversos estudiants han coincidit a opinar que la prova era bastant difícil, com a mínim més que en els últims anys, perquè "es donaven dades en enunciats molt llargs".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut