Còrdova

José Bretón defensa la seva innocència i afirma que és un bon pare, que estima els seus fills

José Bretón defensa la seva innocència durant el judici per la mort dels seus fills de 6 i 2 anys, desapareguts l'octubre del 2011. L'acusat declara davant el jurat popular que és un home tranquil i que no s'enfada fàcilment. "Sóc un bon pare, que estima els seus fills", ha afirmat. L'acusació demana 40 anys per dos assassinats amb traïdoria.

RedaccióActualitzat
José Bretón ha comparegut tranquil i serè a l'Audiència de Còrdova i ha respost totes les preguntes del fiscal, l'acusació particular i l'advocat defensor, en un interrogatori que ha durat quatre hores. "Sóc un home tranquil i no m'enfado amb facilitat", ha dit José Bretón, en resposta a les preguntes del fiscal. També ha explicat que és "un bon pare" i que estima els seus fills "amb bogeria". A Bretón l'acusen de matar els seus fills, Ruth, de 6 anys, i José, de 2, desapareguts el 8 d'octubre del 2011.

Davant un jurat popular format per set dones i dos homes, l'acusat ha defensat la seva innocència. Durant la declaració ha reiterat la seva versió: que els nens van desaparèixer en un parc de Còrdova, que mai els va donar pastilles per adormir-los, ni els va assassinar i cremar, com assegura la fiscalia i l'acusació particular, exercida per la mare dels menors. Ha declarat també que els seus fills l'adoraven i amb emoció ha afegit que no li tenien por. Sempre contestant en present, Bretón ha assegurat davant el jurat que mai se li ha retret la seva actitud amb els fills i que, de fet, "li han lloat que estiguin tan ben educats".

José Bretón ha exposat la seva versió dels fets, després que ell mateix va denunciar la desaparició dels petits. Al ser interrogat pel dia del succés, Bretón ha caigut en diverses contradiccions, com la quantitat de gasoil que va adquirir a Huelva abans de viatjar a Còrdova amb els seus fills.
L'acusat no ha pogut aclarir com va utilitzar els 70 litres de combustible que va adquirir aquell dia. En un primer moment ha afirmat que va repostar a Còrdova, però després ha assegurat que abans de sortir de Huelva va omplir el dipòsit.

Un altre punt important de la declaració han estat les preguntes sobre la foguera on van aparèixer restes que podrien pertànyer als dos nens. Bretón ha assegurat que va fer un petit foc per cremar uns papers i unes bosses d'escombraries que Ruth Ortiz, la mare dels petits, havia deixat a la finca "Las Quemadillas", però ha negat haver cremat cap animal aquell dia.

Bretón ha acusat el responsable de la investigació d'haver-li proposat "falsificar uns informes" i treure'l del país "en un avió privat" si li explicava el que havia passat i que ell va insistir que no havia mort els seus fills.

La fiscalia i l'acusació particular
creuen que l'acusat va matar els seus fills per venjar-se de la seva dona, que l'havia deixat. Bretón ho ha negat durant la seva declaració i ha assegurat que la policia ha impedit a ell i a la seva família buscar els nens des del dia en què van desaparèixer. Després, segons l'acusació, els hauria cremat en una foguera a la finca familiar de Las Quemadillas, on es van trobar restes humanes. Fiscalia i acusació particular demanen 40 anys de presó per a Bretón per dos assassinats amb traïdoria. La defensa demana la invalidesa d'algunes de les proves, com la de les restes òssies trobades a la finca de la família. Considera que Bretón ja ha estat condemnat abans del judici i en sol·licita l'absolució.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut