Entrada al Campell, el primer poble a rebutjar el LAPAO. (Foto: Google Maps)
Entrada al Campell, el primer poble a rebutjar el LAPAO. (Foto: Google Maps)
El Campell

Els pobles de la Franja de Ponent es reuniran per prendre mesures contra el LAPAO

El Campell ha aprovat una moció per rebutjar la nova llei de llengües de la comunitat i instant a actuar-hi en contra. Els pobles de la zona convocaran una reunió per prendre mesures contra aquesta nova denominació del català.

RedaccióActualitzat
Els pobles de la Franja de Ponent preparen una reunió per prendre mesures contra la Llei de Llengües de l'Aragó, que fixa la denominació de LAPAO per al català que es parla en aquesta zona. Ho ha anunciat l'alcalde del Campell, Josep Anton Chauvell, que ha estat el primer municipi de la zona que ha rebutjat la normativa aprovada fa uns dies pel govern aragonès.

En l'últim ple municipal es va aprovar una moció en aquest sentit i instant a actuar contra la llei gràcies a la majoria del PSOE al poble, amb cinc dels set regidors del consistori. Els representants del PP i del PAR, les dues forces que han impulsat la nova normativa lingüística de l'Aragó, van votar-hi en contra.

Es dóna la circumstància que aquesta és la localitat de naixement de Josep Antoni Duran i Lleida. El secretari general de Convergència i Unió ja s'ha mostrat orgullós per la moció aprovada, que considera el català com a llengua pròpia i rebutja la denominació de LAPAO.
Anar al contingut