Espadaler, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Espadaler, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Espadaler destaca la "necessitat imperiosa" d'aclarir els casos d'espionatge

El conseller d'Interior demanarà dilluns al ministre homòleg, Jorge Fernández Díaz, que els Mossos d'Esquadra participin en la investigació de la presumpta xarxa d'espionatge.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, creu que hi ha una "necessitat imperiosa" d'aclarir els presumptes casos d'espionatge polític a Catalunya en què està implicada l'agència Método 3. Espadaler, que ha afirmat que aquests casos "minven la moral col·lectiva del país", demanarà dilluns al ministre orge Fernández Díaz que els Mossos d'Esquadra participin en la investigació de la presumpta xarxa d'espionatge. L'anunci s'ha fet en comissió al Parlament, on Espadaler ha avançat les prioritats del seu departament.

Ara mateix, la investigació està en mans de la Policia Nacional, perquè és el cos al qual va denunciar els fets una de les espiades, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. El conseller ha remarcat que els Mossos són "competents" per investigar un espionatge que suposa "una violació de la intimitat i un atac a l'honor que no són acceptables".

Denúncia del director general de Serveis Penitenciaris,
esquitxat per l'espionatge

El director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha presentat una demanda de tutela del dret a l'honor als jutjats de Rubí aquest mateix dimecres contra el diari "El Periódico", que ha publicat que hauria encarregat un informe a Método 3 sobre l'actual conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Qui finalment no ha presentat cap demanda contra el rotatiu és CDC i el conseller de Justícia, Germà Gordó, perquè el diari ha desmentit que el partit o Gordó aguessin encarregat cap investigació o fossin coneixedors de l'existència d'informes de l'empresa Método 3.

Precisament, Gordó ha dona tota la "confiança" a Martorell, que ell mateix va designar com a màxim responsable de les presons catalanes, després d'haver estat director dels Mossos d'Esquadra i responsable de la seguretat del Futbol Club Barcelona.
Anar al contingut