Barcelona

Els partits catalans acorden reprendre els treballs de la llei sobre transparència i la llei electoral

La mesa del Parlament ha acordat que es reprenguin els treballs de les ponències. De Gispert ha convocat una reunió per parlar sobre transparència amb els presidents dels grups parlamentaris l'endemà de la trobada convocada per Mas amb tots els organismes que intervenen en el control de l'acció pública a Catalunya.

RedaccióActualitzat
La mesa del Parlament ha aprovat que es reprenguin els treballs de les ponències sobre transparència i dret a la informació pública i sobre la Llei Electoral. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha manifestat que es tracta d'"eines molt necessàries, que sempre ho han estat i ara més". Per això ha demanat celeritat en l'elaboració d'aquestes dues proposicions de llei, que ja van començar a elaborar-se en la legislatura passada. "És important que el Parlament pugui donar-hi resposta i que sigui una resposta ràpida", ha dit la presidenta del Parlament, que, en aquest sentit, ha agraït que tots els parlamentaris hagin respost "tan ràpid" en aquesta primera fase.

De Gispert voldria accelerar el calendari per aprovar els nous projectes al Parlament "dins d'aquest període de sessions o el proper com molt enllà". I ho veu possible si hi ha voluntat política i una dedicació important. La presidenta de la cambra catalana ha recordat que Catalunya no ha tingut llei electoral i "crec que ja és hora". Sobre la llei de transparència, creu que "podem treballar en algun aspecte que sigui nou".

Després de recordar que aquest dimecres assistirà a la cimera amb tots els organismes que intervenen en el control de l'acció pública a Catalunya, De Gispert ha anunciat que ha convocat els presidents dels grups parlamentaris aquest dijous al migdia. L'objectiu d'aquesta nova trobada, ha dit, serà explicar el contingut de la reunió amb Mas i plantejar mesures per posar fi a aquesta situació de corrupció i "a favor de la transparència, el bon govern i les bones pràctiques".

Ciutadans i Iniciativa per Catalunya-Verds han dit que no hi aniran perquè troben que la cimera no servirà per a res. Des de Ciutadans, Jordi Cañas afirma que es tracta d'una farsa per no afrontar mesures concretes contra la corrupció. Des d'Iniciativa, Dolors Camats ha destacat que la seva formació ja ha presentat mesures concretes per fer front a aquests casos. Finalment, el PP creu també que Núria de Gispert es podria haver estalviat aquesta reunió, però encara no ha decidit si hi assistirà.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut