María Dolores de Cospedal, secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa (Foto: EFE)
María Dolores de Cospedal no dimitirà pel "cas Bárcenas" (Foto: EFE)
Toledo

De Cospedal assegura que els comptes de Bárcenas no tenen res a veure amb el PP i que no pensa dimitir

El Partit Popular considera que els comptes a Suïssa de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, no tenen cap vinculació amb el PP. Així ho ha afirmat la secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal, que ha dit que no pensa dimitir per aquest cas.

RedaccióActualitzat
La secretària general del Partit Popular i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha rebutjat la possibilitat de dimitir després que s'ha conegut que l'exsenador i extresorer del partit, Luis Bárcenas, tenia comptes a Suïssa. De Cospedal ha dit que va tenir coneixement de la notícia aquest dimecres a la tarda i ha reconegut que la informació pot generar "indignació" a la gent. La dirigent del PP ha manifestat, però, que els comptes de Bárcenas no tenen res a veure amb el PP.

Durant una visita a la població de Borox, a Toledo, María Dolores de Cospedal ha explicat: "Vaig dir en el seu dia i torno a dir-ho que si s'hagués conegut que jo tenia un compte a Suïssa hauria de dimitir. Ho continuo pensant. No tinc cap compte a Suïssa, no en tinc cap ni en tindré, encara que per alguns sigui molt normal tenir-ne". La secretària general del PP ha assenyalat: "Totes les activitats que es poden considerar irregulars provoquen indignació, i a mi em provoquen indignació, però aquest és un tema particular", ha apuntat De Cospedal, que ha afegit: "Bárcenas és una persona que ja no està lligada al PP".

Mentrestant, el vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ja avançava en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que María Dolores de Cospedal no ha de dimitir pel "cas Bárcenas" i ha desmarcat el partit de qualsevol activitat il·legal. Carlos Floriano ha assenyalat que el partit no sabia res dels comptes de Bárcenas a Suïssa. Segons el vicesecretari d'Organització dels populars, els fets investigats no són comparables amb el "cas Pallerols".

Floriano afirma que el cas de l'extresorer del partit, Luis Bárcenas "s'ha d'investigar-se fins al final". Segons Floriano, "s'ha de saber quines són les responsabilitats que ha d'assumir, si n'ha d'assumir. És molt important que tots els dubtes que hi hagi sobre els diners que algú pugui tenir se sàpiga d'on procedeixen i com s'han pogut aconseguir".

El número tres del PP també ha demanat als dirigents polítics catalans relacionats amb suposats comptes irregulars a Suïssa que deixin investigar els seus patrimonis i no s'excusin en els atacs a Catalunya.









Anar al contingut