València

El jurat sent com Camps i la seva dona agraeixen el "detallet" d'El Bigotes

El jurat de l'anomenat "judici dels vestits" del "cas Gürtel" contra Francisco Camps i Ricardo Costa ha escoltat aquest dimecres converses telefòniques gravades per la policia; entre aquestes, una en la qual l'expresident de la Generalitat i la seva dona agraeixen un "detallet" d'Álvaro Pérez, "El Bigotes". La 21a. sessió de la vista contra Camps i l'exsecretari regional del PP, acusats d'acceptar regals de la "trama Gürtel", s'ha dedicat a la lectura de documents i a l'audició de converses incloses en la causa, però inèdites a la sala, gairebé totes amb un interlocutor comú: "El Bigotes", presumpte capitost de la xarxa a València.

RedaccióActualitzat
En la primera conversa, del 5 de gener del 2009 (la vigília de Reis), la dona de Camps, Isabel Bas, que es trobava entre el públic de la sala de vistes, li comenta a Pérez sobre els seus regals: "No et pots imaginar l'expectació que hi ha. Estan com bojos, hi ha un ambient... em tombaràs els Reis".

Álvaro Pérez, "El Bigotes", li contesta: "El que més il·lusió m'ha fet és el de les noies, el teu i el de la teva filla, perquè l'he dissenyat jo."

El 7 de gener del 2009, després que "El Bigotes" diu a Camps "t'estimo molt" i l'expresident contesti "jo més", Bas agafa el telèfon i admet: "Amb el meu (en relació amb el regal rebut), t'has passat vint pobles."

"Però què dius, si és un detallet!", Replica Pérez, que a més li pregunta si li ha agradat el seu regal a la seva filla, "li va petit", encara que la "medalleta" li ha "encantat".

Bas diu: "Això -els regals- ho hem de parlar, de debò", "crida'm abans que vinguis i arreglem això, que és molt fort"; Qui està fort?", Fa broma "El Bigotes"."No, no, no, de debò, no quedaré", li replica Bas.

En una altra conversa, Ricardo Costa demana a Álvaro Pérez que li aconsegueixi "cent grams de caviar" per al sopar de Nadal, perquè "un tipus l'ha deixat penjat" i no li ha pogut obtenir. Dies després li envia un missatge de text telefònic en què únicament li diu: "Aconsegueix-me un Nokia N-97."

L'última de les converses reproduïdes en la sessió ha estat una entre el gerent d'Orange Market, Cándido Herrero, i Álvaro Pérez, gravada el 3 de gener del 2009.

En aquesta, "El Bigotes" diu a Herrero: "Sóc a Louis Vuitton, perquè hi ha una cosa que no hem pensat, que és que portem quatre anys regalant una cosa a l'alcaldessa -de València- tots els anys, i aquest any no deixaré de regalar-li alguna cosa (...) No ens dóna res, no serveix de res, però tampoc em fot, saps?"

Respecte a això conclou: "Li compraré una bossa de la col·lecció nova i a prendre per cul. Me'n gastaré menys que l'any passat, però l'hi compro."

Abans de penjar, afegeix: "Després hem de comprar un rellotge a la consellera de... l'hi compraré a la (insult) de 'la Perla', no li compraré a la d'ara, a la de Turisme? Aquesta es porta molt bé amb mi."

La resta de jornada s'ha dedicat que el jurat llegeixi nombrosos documents que consten al sumari, entre ells comprovants i dietaris de les botigues Milano i Forever Young, on els acusats van adquirir les peces de vestir que suposadament va pagar la trama.

Tant els documents escrits com els sonors han estat exposats a petició del Ministeri Fiscal, de manera que els propers dies del judici s'utilitzaran perquè l'acusació popular i les defenses sol·licitin l'exhibició de totes les proves que considerin oportunes.

Durant la jornada, el magistrat president del tribunal, Juan Climent, ha hagut de cridar l'atenció al públic en set ocasions perquè fes silenci.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut