Barcelona

Treballadors dels hospitals de Sant Pau, Dos de Maig i Terrassa es tanquen contra les retallades

La protesta contra les retallades a Salut s'estén. Centenars de treballadors de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona, han acampat en el centre per protestar per l'ERO temporal que ha presentat la direcció. Treballadors del Dos de Maig i del de Terrassa s'han afegit al a protesta. Mentrestant, l'amenaça d'una vaga als grans hospitals públics catalans augmenta amb noves adhesions. L'hospital Josep Trueta, de Girona, amenaça amb aturades després de la convocatòria de vaga de les assemblees de la Vall d'Hebron, Bellvitge i Can Ruti.

Actualitzat
Revolta en el món de la sanitat. Les mesures d'estalvi de la Generalitat estan provocant una resposta gairebé unànime entre els treballadors del sector de la salut.

El darrer episodi l'escriuen des de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona. Centenars de treballadors han acampat al centre per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació temporal que afecta 1.500 treballadors. A la protesta, s'hi han afegit treballadors de l'Hospital Dos de Maig i del de Terrassa i usuaris i veïns de la zona.

El comitè d'empresa assegura que l'hospital té prou patrimoni per fer front a la disminució de l'aportació de l'administració.

Operar sense cobrar

Els sindicats de Sant Pau aposten per continuar obrint les consultes externes quan la direcció les tanqui.

En una línia semblant, a l'Hospital de Bellvitge els metges s'han ofert a operar gratuïtament perquè asseguren que les llistes d'espera estan al límit.

Cap a la vaga?

Les retallades en sanitat estan sacsejant aquest sector, que estudia fer una vaga als grans hospitals dins de les properes setmanes.

La crispació que viu el sector de la salut es va sentir amb força aquest dijous. Uns 300 manifestants van rebentar la reunió que tenien la direcció de l'Institut Català de la Salut i els sindicats per parlar de les noves retallades al sector.

La Taula Sectorial de Salut ha instat dilluns per continuar negociant com es concreta l'estalvi de 45 milions d'euros que es vol aplicar amb una nova retallada salarial. Miren d'aturar una vaga anunciada i que cada cop afecta més centres. Després que s'hi han mostrat a favor les assemblees de la Vall d'Hebron, Bellvitge o Can Ruti, ara és el Josep Trueta, de Girona, el que amenaça amb aturades.

D'altra banda, un miler de metges interns residents, els MIR, s'han manifestat pel centre de Barcelona. Denuncien que la retallada no els permet aprendre en condicions ni adquirir l'experiència necessària. Segons els metges residents, aquesta falta de formació afecta la salut dels pacients actuals, però també dels futurs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut