Manual d'ús

2.3.1.2. Punt de vista no centralista

Evitem oferir una visió centralista del país, tant en la difusió general com en la d’abast més reduït. No donem per sobreentès que tota l’audiència comparteix la perspectiva que tenim des dels diversos llocs on elaborem els continguts ni pressuposem el coneixement general d’una realitat d’àmbit local.

   
Aquest matí, l’alcalde Jordi Hereu ha inaugurat la fira Alimentaria. Aquest matí, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat la fira Alimentaria.
Un conductor que quadruplicava la taxa d’alcoholèmia té un accident a la carretera LL-11, a prop de la cruïlla amb el carrer de Miquel Batllori i el camí de la Copa d’Or. Un conductor que quadruplicava la taxa d’alcoholèmia té un accident a la carretera LL-11, a Lleida, a prop de la cruïlla amb el carrer de Miquel Batllori i el camí de la Copa d’Or.

Evitem referir-nos als noms de lloc del nostre àmbit com si fossin llunyans. Si creiem que un lloc no és prou conegut, el contextualitzem perquè l’audiència el pugui situar.

   
L’accident ha passat en un poblet anomenat Sant Romà d’Abella. L’accident ha passat al poble de Sant Romà d’Abella, al Pallars Jussà.
TEMES:
ValorsServei públicQualitatPaísLlenguatgeLlenguaIdentificacióEstereotips
Anar al contingut