Manual d'ús

2.4.4.11.3. Punt i coma

El punt i coma és un signe a mig camí entre la coma i el punt. L’ús d’aquest signe de puntuació és poc freqüent en els textos audiovisuals, en què les frases solen ser curtes i d’estructura senzilla.

Amb el punt i coma separem enumeracions complexes o amb comes interiors. Quan l’últim element de l’enumeració va precedit per una conjunció, en lloc de punt i coma, hi posem coma.

 
El premi l’han recollit la directora del programa, Maria Puig; el productor, Joan Prat, i l’autor del reportatge premiat, Iván Gómez.
Pel que fa a la Segona A, empat sense gols del Nàstic, a casa, contra l’Elx; empat també del Girona a Las Palmas, amb gol gironí en el temps afegit, i derrota del Barça B a Granada, on els de Luis Enrique han perdut per 4 a 1.

Amb el punt i coma unim oracions independents molt relacionades entre si.

 
Zapatero s’ha posicionat clarament a favor de Trinidad Jiménez; per tant, aquest procés es pot considerar un test de lideratge per al president.
El Departament d’Estat no parla d’una amenaça concreta ni diu de quins països europeus estaria parlant; simplement, recomana que els viatgers estiguin alerta.
“Pole” per a Vettel; Alonso sortirà tercer [titular escrit]
TEMES:
LlenguaLlenguatgeQualitatMaterial informatiuRigor
Anar al contingut