Manual d'ús

2.1.1.2.1. Comportament del periodista i imatge del mitjà

En el desenvolupament de la feina periodística, la imatge i l’actuació dels nostres professionals és també la del mitjà que representen.

Tots els professionals mantenim unes pautes de comportament que no comprometen la credibilitat, la imparcialitat i el prestigi dels mitjans per als quals treballem.

El respecte a les normes bàsiques d’educació en el tracte amb les persones i la correcció en la indumentària són de compliment obligat per a periodistes, ENGs, reporters, realitzadors, operadors d’imatge i so, productors, personal tècnic i, en general, tots els que participen en l’elaboració de continguts.

Evitem les pràctiques i actituds invasives que puguin implicar directament o indirectament una intromissió en la intimitat i una vulneració de la llibertat individual de les persones. Per obtenir una informació no violentem les persones ni físicament ni amb els nostres estris de treball. No actuem amb prepotència, no abusem de la influència dels nostres mitjans i no fem servir de manera indeguda la presència de càmeres, micròfons o altre equipament tècnic per forçar la col·laboració de ningú. Tampoc amenacem de presentar una informació de forma esbiaixada com a pressió per obtenir dades.

Per mantenir la nostra independència paguem les despeses que ens genera qualsevol cobertura informativa. Només si un fet té un interès informatiu especial o si la notícia no es pot seguir d’una altra manera, el responsable corresponent pot fer una excepció, però sense que això comprometi el nostre criteri editorial. Si acceptem que algú altre assumeixi les despeses que genera el seguiment d’una informació, expliquem a l’audiència qui n’assumeix el cost.

Rebutgem regals. Si en rebem, els retornem. No considerem regals els materials subministrats per elaborar informació, com ara llibres, CDs o DVDs.

No utilitzem la nostra vinculació amb l’empresa per accedir de manera sistemàtica a espectacles i altres esdeveniments.

TEMES:
ValorsServei públicSensacionalismeRigorIntimitatInterés informatiuConsentiment
Anar al contingut