Johann Zarco
La tombarella amb què Johann Zarco sol celebrar elsn triomfs (motogp.com)
Motor

Zarco sentencia el mundial de Moto2 amb un triomf d'autoritat al GP de Malàisia

El francès ha aconseguit el segon títol abans de l'última cursa del campionat i Luthi consolida el segon lloc després que Rins només ha pogut ser catorzè

Actualitzat

Johann Zarco ha fet valer la seva superioritat en la categoria de Moto2 per sentenciar amb autoritat el segon títol mundial seguit en vèncer al Gran Premi de Malàisia que s'ha celebrat aquest diumenge al circuit de Sepang. Zarco ha plantejat una estratègia de cursa perfecta, sense assumir riscos al principi i esperant el moment just per doblegar els rivals. Tan aviat com ha vist l'ocasió, ha enfilat en solitari cap a la línia d'arribada per celebrar el campionat.

La pluja, que per moments s'ha convertit tempesta, ha condicionat molt el pilotatge de tots els corredors. Jonas Folger ha estat el primer a posar-se al capdavant de la prova, tot i que en pocs revolts l'ha superat Franco Morbidelli, que ha marcat un ritme fort. Zarco ha començat amb precaució, però a la segona volta ja ha superat els dos principals oponents Sam Lowes i Àxel Pons.

En canvi, Àlex Rins sortia molt endarrerit, el 23è, i s'ha vist obligat a remuntar. En la volta 2 s'ha posat 12è, un lloc que encara no era prou per evitar el campionat de Zarco. A més, al davant, el francès anava obrint forat a poc a poc seguit per Morbidelli i Folger, que, en aquest ordre, s'havien d'assegurar el podi. El barceloní ha arribat a connectar amb el grup que lluitava pel novè lloc, però no se n'ha sortit i ha acabat encara més endarrerit, catorzè. Mestrestant, Zarco ha esperat que faltessin vuit voltes per escapar-se dels seus acompanyants, i ja ningú li ha pogut seguir el ritme.

Thomas Luthi ha acabat en la sisena posició i amplia lleugerament l'avantatge en el segon lloc en la classificació. Li treu 11 punts a Rins quan ja només queda el Gran Premi de València.

Els primers catalans han estat Àlex Márquez, setè, i Xavier Vierge, vuitè. Isaac Viñales ha estat desè, i Èdgar Pons ha acabat dinovè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut