Xavi Hernández, capcot després de la derrota contra el Vila-real (EFE)
Barça

Llàgrimes al vestidor i oposició a la llotja: totes les reaccions a la decisió de Xavi

El capità Sergi Roberto ha demanat compromís als seus companys des d'ara i fins a final de temporada, en la mateixa línia del president

Redacció Esport3Actualitzat

Tot es precipita amb el xiulet final de Munuera Montero i, quan acaben els flaixos postpartit, Xavi demana a Joan Laporta que baixi al vestidor per parlar. Hi baixen Laporta, Yuste, Deco i Echevarría, sense càrrec al club però sempre al voltant del nucli dirigent. De fet, ja tenien pensat reunir-se. L'egarenc els comunica que fa dies que per la pressió personal que està suportant i per la que aguanta la seva família ha decidit plegar i que ho pensa dir en la roda de premsa.

La primera reacció és absolutament contrària. No volen que plegui ni que ho digui. Especialment bel·ligerant es mostra el vicepresident esportiu, Rafa Yuste. Tot i aquesta primera oposició, Xavi els convenç i, com ha reconegut Joan Laporta en el seu missatge difós pels canals del club, acaben acceptant la idea de quedar-se fins a final de temporada conscients que, si tot continua igual, la frustració virarà cap a la llotja. Dissabte a Montjuïc ja hi va haver crits contra Laporta des de l'Espai d'Animació.

Llàgrimes al vestidor i una conjura impulsada pel capità

Aquest diumenge al matí, hi ha hagut reunió al vestidor on Xavi ha comunicat la decisió als jugadors. Han estat 30 minuts que han començat amb les disculpes del tècnic als futbolistes per haver comunicat públicament la decisió sense que ells en sabessin res. S'han viscut moments emotius. Alguns han esclatat a plorar, com Joao Cancelo i Robert Lewandowski, arribats al club en l'era Xavi.

Per la seva banda, Sergi Roberto com a capità també s'ha dirigit al grup demanant compromís d'aquí a final de temporada i entonant el mea culpa per la derrota davant el Vila-real.

Márquez, descartat com a solució d'emergència

Després de l'entrenament alguns jugadors han visitat Xavi de forma individual al seu despatx --alguns fins i tot li han preguntat si podien fer alguna cosa perquè es quedés-- i Laporta també s'ha dirigit al vestidor. S'ha emocionat i, com havia fet el capità una estona abans, ha demanat compromís als jugadors i ha donat la confiança a l'entrenador fins a final de temporada. Des de la directiva descarten del tot Rafa Márquez com a solució d'emergència.

Laporta ha fet una declaració institucional aquest diumenge adreçada als socis i seguidors barcelonistes. El barcelonisme viu un altre cap de setmana que pot marcar el futur de l'entitat.  

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut