barça

Laporta: "Accepto la fórmula que proposa Xavi, per ser qui és"

El president del Barça demana compromís en la seva valoració de la marxa del tècnic

Redacció Esport3Actualitzat

Els primers sorpresos per la decisió de Xavi de plegar a final de temporada van ser els directius, com ha rebel·lat Esport3. La fórmula proposada per l'entrenador va tenir una primera reacció d'oposició, però el president Joan Laporta la va acceptar per qui és. Ho ha explicat en un missatge de quatre minuts difós als mitjans del club l'endemà de l'anunci:

"Xavi em va comunicar que se n'anava a final de temporada i que volia acabar-la. Ho accepto perquè és Xavi qui m'ho proposa. És una llegenda del barcelonisme, és honest, actua amb dignitat i estima el Barça. Per això ho puc acceptar, perquè el compromís serà el màxim".

Diumenge el màxim mandatari culer ha baixat al vestidor per demanar compromís al grup, igual que ha fet el capità. L'escena ha estat carregada d'emotivitat, però ha servit per recordar els objectius que el primer equip encara té en joc.

"La Lliga està difícil, però no està perduda, evidentment. No descartem guanyar-la, encara que hem d'acabar tan bé com sigui possible. Cal posar tot el que tenim per intentar guanyar la Champions. Tenim l'eliminatòria amb el Nàpols i anem pas a pas, amb optimisme i més caràcter, sense perdre la concentració i amb l'entrenador donant-ho tot. Sé que amb els jugadors, en ple compromís, podrem assolir algun dels objectius que ens marquem".

"Les expectatives no s'estan complint"

Laporta, assenyalat contra el Vila-real com a culpable de la crisi esportiva per un sector de l'Espai d'animació, ha reclamat unitat al barcelonisme:

"Aquesta situació no és agradable per a ningú, però requereix el moment de màxima unió de tots. El club està sota control en l'aspecte institucional, econòmic i social; en l'esport és veritat que aquesta temporada no estan sortint les coses com les planifiquem. Veníem de guanyar una gran Lliga i la Supercopa i amb una plantilla millorada teníem unes expectatives millors que no s'estan complint. Però aquesta situació l'hem de remuntar."

El president voldria que dimecres, en la visita de l'Osasuna Montjuïc, l'equip escenifiqués la unitat que demana per al tram final de curs:

"Tornarem al Camp Nou si no hi ha cap imponderable. En principi tot va com ha d'anar. L'afició està responent. Contra el Vila-real vam tenir la segona millor entrada de la temporada. Que tornin a animar el Barça en el partit contra l'Osasuna. Us demano que seguiu animant l'equip perquè amb el vostre escalf, l'equip pot revertir la situació. Us demano que vingueu a animar-los aquest dimecres".

Laporta ha tancat el missatge agraint als culers "tot el que esteu fent aquesta temporada", remarcant que són "la millor afició del món".

Laporta i Xavi, junts en una imatge d'arxiu
Laporta i Xavi, junts en una imatge d'arxiu
ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut