Xavi, en un moment del partit contra el Vila-real
Xavi, autocrític, espera canviar la dinàmica abans de final de temporada (EFE)
Barça

Xavi comunica que deixarà el càrrec d'entrenador del Barça a partir del 30 de juny

El tècnic esvaiex els dubtes sobre el seu futur després d'un cara a cara amb el president en una roda de premsa que s'ha fet esperar més d'una hora i mitja

Redacció Esport3Actualitzat

La fonda crisi esportiva a can Barça acabarà amb el projecte de Xavi però no ho farà de forma immediata, sinó a partir del 30 de juny.

Abans de comunicar la decisió en persona, el tècnic ha tingut una trobada cara a cara amb el màxim mandatari culer, Joan Laporta, que havia demanat reunir-se amb amb Xavi per mesurar les forces del tècnic. La línia vermella semblava que podria ser l'eliminatòria de Champions contra el Nàpols, que arrenca a mitjans del mes vinent, però finalment han pactat allargar el cicle fins a finals de temporada en benefici de l'estabilitat.

Xavi ha reconegut tenir la decisió pensada, però el seu anunci s'ha precipitat per la forma en què s'ha perdut davant el Vila-real:

"Vull anunciar que el 30 de juny no seguiré com a entrenador. He parlat ara amb Deco i Laporta. La situació mereix un canvi de rumb. Com a culer no puc permetre aquesta situació. Ha arribat el punt d'anunciar-ho. Ho tenia ja clar fa dies i crec que és el moment"

"Aquesta decisió destensarà la situació d'aquí a finals de temporada. Era una decisió que ja tenia decidida. El Barça necessita un canvi de rumb. Conec molt bé les dinàmiques d'aquest club, feia falta un canvi. Els jugadors no es mereixen el que ens està passant i ara quedaran alliberats. No en tinc cap dubte."

Xavi, que encara no ha comunicat la decisió als jugadors, ha comparegut acompanyat del seu staff i de la seva parella per anunciar la data del seu final a la banqueta. Un anunci que arriba pocs mesos després d'oficialitzar la seva renovació fins al 2025 amb una temporada opcional. Respecte el futur, s'ha limitat a pensar en els seus: "Passaré un temps a casa amb els meus fills".

L'etapa que va començar per Tots Sants del 2021 acabarà poc després de Sant Joan de 2024. Almenys, el palmarés del club en aquest període de dues temporades i mitja comptarà amb una Supercopa i una Lliga, tots dos títols alçats en l'exercici 2022-23.

La roda de premsa més atípica de Xavi ha estat marcada per l'emotivitat i la sensació d'haver-se tret un pes de sobre. Una altra cosa és la digestió que en faci una massa social desorientada. Aquí la pots veure íntegrament:

El detonant: gabinet de crisi a Montjuïc

La preocupació a Montjuïc entre els dirigents de l'entitat ha augmentat de nivell després dels cinc gols encaixats en la humiliació del Vila-real als homes de Xavi. Només acabar el partit, la comissió esportiva del club, encapçalada per Laporta, Yuste i Deco, s'han reunit per avaluar la tensa situació de l'equip.

Una reunió que ha començat marcada per la intranquil·litat del context, després d'una derrota que ofega les opcions de guanyar la Lliga. Tot i estar amoïnats, en especial el president, la cúpula blaugrana mantenien que no volien prendre cap decisió que acabés amb el cicle de Xavi a la banqueta, sempre que l'egarenc no manifestés el contrari.

Eren conscients que si això segueix igual els socis apuntaran a la llotja. Per començar aquest dissabte a Montjuïc s'han sentit crits de "Barça sí, Laporta no", com han captat els micròfons de Movistar. Per ara han pactat amb Xavi que sigui el seu escut fins el 30 de juny. 

Amb forces per seguir al final del partit

Només acabar el matx, Xavi Hernández ha fet un bany de realisme a l'hora d'analitzar la derrota contra el Vila-real (3-5). S'ha autoresponsabilitzat de la marxa de l'equip, alhora que espera revertir la situació i en seguir al capdavant de l'equip:

És molt difícil de pair aquesta derrota perquè el Madrid encara s'escapa més, a una distància de 10 punts i van quedant menys partits. Hem tornat a fallar. És difícil, estem en una dinàmica molt dolenta. Ens està passant de tot. Estic bé. Penso que podem fer molt millor coses i hem de ser molt autocrítics, però crec que podem canviar la dinàmica. Aquí el màxim responsable soc jo. Si estem en aquesta situació és per culpa de l'entrenador.

 

 

Per Xavi, la falta de maduresa està penalitzant l'equip en molts partits:

Estem maximitzant els errors. Ens agradaria minimitzar-los, però a l'equip li falta maduresa per saber competir. En atac hem estat molt bé i després domen massa facilitats. Crec que és el resum de la temporada. És aquesta falta de maduresa. Hem merescut guanyar.

Els seus jugadors, per la seva banda, han tancat files al voltant d'un tècnic que encara no sabien que tenia data de caducitat.

"Una vegonya!": Xavi indignat amb el VAR

Xavi Hernández ha explotat en el temps afegit del partit contra el Vila-real (3-5). Una rematada de Gündogan ha tocat a les mans de Santi Comesaña, en una acció en què el jugador del Vila-real s'estava regirant. En un primer moment, l'àrbitre Soto Grande ha xiulat penal. El VAR ha cridat el col·legiat perquè revisés la jugada i després de visionar-la, ha acabat anul·lant el penal. Xavi s'ha dirigit a la càmera més propera que tenir per dir: "Una vergonya, una vergonya!"

 

 

Ja va dir Xavi Hernández que veia coses estranyes en l'arbitratge, després del polèmic arbitratge en el Reial Madrid del passat cap de setmana.

 

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut