Sebastian Vettel, al circuit de Barcelona-Catalunya, s'ha mostrat preocupat per l'ofensiva militar russa a Ucraïna (Reuters)
Motor

Vettel: "No penso córrer a Rússia"

A l'espera de la decisió de l'F1 sobre el GP de Rússia, el pilot alemany es planta

L'organització de l'F1 s'ha mostrat "preocupada" per l'esclat del conflicte bèl·lic provocat per Rússia a Ucraïna, però de moment no s'ha pronunciat sobre un possible canvi d'escenari del Gran Premi de Rússia, previst per al 25 de setembre al circuit de Sotxi. Però hi ha un pilot que ja ha dit que ell no pensa participar-hi. Es tracta de Sebastian Vettel, quatre vegades campió del món d'F1:

"És horrible veure el què està passant. Sé que al calendari tenim una carrera programada a Rússia. La meva opinió personal és que no hi he d'anar. No hi aniré. Està mal fet córrer en aquell país. Em sap greu per la gent, la gent innocent que perd les seves vides per decisions estúpides preses per un lideratge estrany i boig. Ja en parlarem, però la meva decisió està presa".

Vettel és conegut per mantenir les seves idees al marge de les directrius de l'organització de l'F1. La temporada passada va ser sancionat per mostrar una samarreta amb un arc de Sant Martí al Gran Premi d'Hongria per protestar per la legislació homòfoba del govern hongarès, desafiant la prohibició de l'F1.

Tampoc Max Verstappen, vigent campió del món de l'F1, es mostra partidari d'anar a córrer a Rússia: "Quan un país està en guerra no és correcte anar a córrer allà". Altres pilots han deixat la decisió en mans de l'organització. 

 

 

 

Anar al contingut