Sebastian Vettel amb una samarreta arc de Sant Martí abans de la cursa (Reuters)
Fórmula 1

La FIA amonesta Sebastian Vettel per exhibir una samarreta a favor dels drets LGBTI

Sainz, Stroll i Bottas també han estat amonestats per direcció de carrera per dur una samarreta reivindicativa durant l'himne d'Hongria

Redacció Esport3Actualitzat

El pilot Sebastian Vettel va lluir una samarreta amb els colors de l'arc de sant Martí durant l'himne d'Hongria en suport al col·lectiu LGTBI. La samarreta de l'alemany, en què es podia llegir el lema 'Same Love" (mateix amor), li ha costat una amonestació per part de la FIA.

Vettel no va triar un gran premi a l'atzar per portar aquesta samarreta. Hongria està assenyalada per diverses polítiques que atempten contra el col·lectiu LGTBI.

"Ho tornaria a fer. Estic content si em desqualifiquen. Que facin el que vulguin, tant me fa."

A la graella d'Hungaroring, a més de Vettel amb la samarreta multicolor, també Carlos Sainz, Lance Stroll i Valtteri Bottas portaven posades durant l'himne hongarès samarretes negres amb la frase "We race as one", el lema de la F1 a favor de la integració.

Els quatre pilots van haver de respondre davant dels comissaris a l'acabar el Gran Premi d'Hongria per "presumptament no seguir les instruccions del director de cursa" sobre el "procediment previ".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut