Van der Poel ha guanyat l'etapa clarament destacat
Ciclisme

Van der Poel s'exhibeix i Küng aguanta per un segon

El neerlandès Matthieu Van der Poel ha guanyat la segona etapa de la Volta a Suïssa al davant de l'alemany Maximilian Schachmann, un dels favorits a la victòria final. El suís Stefan Küng ha salvat el liderat només amb un segon de marge sobre el francès Julian Alaphilippe

La primera etapa en línia de la Volta a Suïssa tenia tres colls de muntanya de segona categoria, l'últim situat a només 7 km de l'arribada. Allà ha atacat Alaphilippe per deixar fora de combat els homes més ràpids i s'ha format un grup de 9 corredors, que s'ha llançat cap a l'arribada a Lachen, amb una carretera molt perillosa per culpa de la pluja.

En el tram final ha atacat el campió dels Països Baixos, el jove Matthieu Van der Poel, i ha aconseguit la victòria d'etapa amb un segon de marge sobre Maximilian Schachmann i quatre respecte als altres set corredors del primer grup. Un d'ells, Julian Alaphilippe, ha estat a punt de situar-se líder, però li ha faltat un segon per desbancar el suís Stefan Küng, el vencedor de la contrarellotge inicial, que s'ha defensat com ha pogut en un terreny que no és el seu. Hi ha hagut minuts de confusió després de l'etapa perquè, en un moment donat, s'ha considerat que el grup d'Alaphilippe havia entrat un segon abans i, per tant, el francès s'hauria situat líder per les centèsimes de la contrarellotge. Finalment, però, el suís manté el liderat per un segon.

La tercera etapa, de característiques similars, es podrà seguir, com cada dia, pel canal Esport3, a partir de les 15.40.

Anar al contingut