Van Aert, després de creuar la meta de la contrarellotge del Tour (EFE
Van Aert, després de creuar la meta de la contrarellotge del Tour (EFE
Ciclisme

Van Aert sorprèn els especialistes en l'última contrarellotge del Tour

El belga, el ciclista més versàtil de l'actualitat, s'imposa en la penúltima etapa, una contrarellotge entre Libourne›Saint-Émilion, de 30,8 quilòmetres

Josep CochActualitzat

Wout Van Aert ha tornat a donar mostres de la seva versatilitat al damunt d'una bicicleta i s'ha imposat en la penúltima etapa del Tour superant a tots els especialistes en aquesta disciplina. El belga del Jumbo-Visma ha volat a més de 51 quilòmetres per hora de mitjana per imposar-se en aquesta contrarellotge que ha servit per endreçar, de manera definitiva, la general del Tour. Finalment ha fet realitat un dels seus grans objectius, guanyar en una contrarellotge del Tour.

Pel que fa a la general, Pogacar demà viurà el seu segon triomf a París, al davant de la sorpresa d'aquesta edició del Tour, el danès de 24 anys Jonas Vingegaard, que ha sabut aprofitar la baixa del seu cap de files, Roglic, mentre que el tercer graó del podi l'ocuparà l'equatorià Richard Carapaz.

 

Mal dia per als especialistes

Kasper Asgreen ha marcat el millor temps d'entre els ciclistes que no disputen la classificació general. El danès, que va ser sisè a la contrarellotge de la cinquena etapa, ha marcat una mitjana de 51 quilòmetres per hora per asseure's a la cadira on seuen els que marquen el millor temps. El primer que podia arrabassar-l'hi era el suís Stefan Küng, segon en la primera crono del Tour –la cinquena etapa– només superat per Tadej Pogacar. Però el desgast del Tour passa factura a tothom, fins i tot als especialistes. El campió d'Europa de la modalitat ha quedat a 17 segons del danès, tot i haver marcat els millors registres en els dos punts intermedis marcats per l'organització.

Wout Van Aert, el belga "totterreny", ha sortit com una exhalació i ha marcat el millor registre en el primer pas intermedi –situat a Pomerol–, baixant dels 9 minuts, 8:57. Van Aert també ha marcat el millor registre en la segona referència, millorant en 24 segons el temps marcat per Küng. Un millor registre que ha mantingut fins a la línia d'arribada, i amb un temps de 35,53 s'ha convertit en el primer ciclista a rebaixar els 36 minuts, millorant el registre de Kasper Asgreen, el danès que havia marcat el millor temps durant bona part de l'etapa. El belga del Jumbo, Van Aert, ha rodat a 51,5 km/h durant els prop de 31 quilòmetres de l'etapa.

Gran crono de Vingegaard, la revelació del Tour

Entre els ciclistes que lluiten pel podi, Jonas Vingegaard marcava el tercer millor crono en el primer punt intermedi, a 13 segons de Van Aert, mentre que el líder i virtual vencedor del Tour, Tadej Pogacar, ha sortit més lent que la resta de favorits en la victòria d'etapa i ha passat vuitè, a 18 segons del belga. Richard Carapaz perdia 1:24 en el segon punt intermedi situat a Montagne, perdent les opcions de poder avançar Vingegaard –segon a la general–, que en el mateix punt quilomètric marcava el tercer millor temps a només 21 segons de Van Aert. El líder Pogacar perdia 38 segons i era vuitè al pas per Montagne.

Pogacar, celebrant el seu segon Tour de França (Reuters)
Pogacar, celebrant el seu segon Tour de França (Reuters)

Pogacar es relaxa amb la feina feta

Mentrestant, Enric Mas segellava la sisena plaça a la classificació general en poder aturar l'embranzida de Lutsenko. El danès Kasper Asgreen ha acabat segon, a 21 segons, i tercer ha estat el seu compatriota Jonas Vingegaard, en aquesta etapa, a 32" de Van Aert. Pogacar, que ja tenia la feina feta, ha acabat vuitè a prop d'un minut del vencedor de la jornada.

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut