Ciclisme

Valverde s'adjudica la setena etapa de la Vuelta i Brajkovic es converteix en nou líder

Alejandro Valverde s'ha imposat en la setena etapa de la Vuelta disputada entre Lleó i l'alt del Morredero, d'un total de 148 quilòmetres. El ciclista murcià, de l'equip Illes Balears, ha estat el més ràpid de la jornada després de quatre hores dalt de la bicicleta. L'eslovè Janez Brajkovic, del Discovery Channel, ha passat a convertir-se en el nou líder de la Vuelta amb el mallot daurat.

Actualitzat

Alejandro Valverde ha donat el primer avís als seus rivals. Ho ha fet en el segon final de muntanya de la Vuelta, amb arribada al Morredero. El ciclista de l'Illes Balears ha protagonitzat un gran atac en els últims 300 metres. Valverde ha aparegut en l'últim instant, quan semblava que Aleksandr Vinokurov s'enduria l'etapa, doblegant tots els seus rivals. Enrere ha deixat Carlos Sastre, segon en l'etapa d'avui, i José Ángel Gómez Marchante, tercer.

Una de les claus de la victòria de Valverde, segon en la general, ha estat el gran treball del seu equip, que l'ha escortat fins al quilòmetre final, on l'atac de Vinokurov i l'eslovè Janez Brajkovic ha estat a punt d'ensorrar les opcions del murcià de guanyar l'etapa. Precisament, Brajkovic, que ha arribat quart, a 7 segons de Valverde, és el nou mallot daurat de la Vuelta, en substitució del fins avui líder, Danilo di Luca, que ha cedit quan faltaven 8 quilòmetres per al cim.

Aquest dissabte, vuitena etapa entre Ponferrada i Lugo, que suposarà el retorn de la Vuelta a terres gallegues després d'11 anys d'absència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut