Valtteri Bottas a Portimao (Reuters)
Fórmula 1

Valtteri Bottas s'emporta la "pole" a Portimao

El finlandès ha sorprès tothom amb la volta ràpida al davant de Hamilton i Verstappen; Carlos Sainz ha estat cinquè i Fernando Alonso, 13è

Francesc RosésActualitzat

Tres curses, tres "poleman" diferents. Valtteri Bottas ha marcat el millor temps en la sessió de classificació pel Gran Premi de Portugal. El pilot finlandès de Mercedes ha superat al seu company d'equip Lewis Hamilton per 7 centèsimes de segon de manera que el campió del món i actual líder del campionat haurà de sortir del segon lloc de l'engraellat. El seu principal rival Max Verstappen ocuparà el tercer lloc, donat que no li han validat el primer registre que ha marcat per haver superat els límits de la pista. El pilot de Red Bull, però, prendrà la sortida des d'un lloc senar i per tant amb més adherència que el de Hamilton.

Checo Pérez ha marcat el cinquè millor temps, mentre Carlos Sainz ha marcat el millor registre dels pilots de Ferrari i prendrà la sortida en el cinquè lloc. A diferència dels pilots de Mercedes i Red Bull, Sainz haurà de sortir amb pneumàtics més tous, doncs han estat els que ha hagut de fer servir per passar de la Q3 a la Q2.

Darrere del pilot madrileny s'han classificat Esteban Ocon, Lando Norris, Charles Leclerc,

Alonso, fora de la Q3

El pilot asturià d'Apline no ha pogut lluitar al darrer assalt dels entrenaments. Fernando Alonso ha muntat els pneumàtics tous per fer un últim intent, però no ha baixat el desè temps i sortirà des de la 13a posició de la graella.

 

 

Anar al contingut