Pierre Gasly, en un moment del Gran Premi del Japó (Reuters)
Fórmula 1

Una grua posa en risc la integritat de Pierre Gasly

Indignació unànime al pàdoc per una situació que ha recordat la tragèdia de Jules Bianchi

Redacció Esport3Actualitzat

En una cursa amb unes condicions extremes per la pluja que queia sobre el traçat japonès, els pilots han hagut de fer front a una primera volta imprevisible per la poca visibiltat de la pista. Carlos Sainz ha patit l'anomenat aquaplàning i ha acabat contra les proteccions. Pierre Gasly sortia des de boxs i en el primer gir ha hagut de tornar a enfilar el carrer del pit lane i canviar pneumàtics després que el francès s'emportés una pancarta publicitària que se li ha enganxat a l'aleró del davant. 

Gasly passa pel costat de la grua

El 2014, Jules Bianchi va patir un tràgic accident al mateix circuit de Suzuka en impactar contra un dels vehicles que retiraven el cotxe d'Adrián Sutil. El francès va acabar morint pràcticament un any després, i la consternació en el món de la Fórmula 1 va ser màxima arran d'aquell terrorífic xoc.

Quan semblava que la situació s'havia corregit millorant la seguretat i la comunicació entre direcció de cursa i comissaris, el gran circ ha tornat a presenciar un nou episodi qualificat com a "inacceptable" pels protagonistes del campionat. Gasly anava darrere del grup de cursa i s'ha topat amb una grua que retirava el monoplaça de Sainz. Una situació perillosa i inexplicable atenent als antecedents. Direcció de cursa ha tret el cotxe de seguretat, i en pocs instants, bandera vermella. En avançar el vehicle que volia extreure el cotxe del pilot madrileny, l'espant i la incredulitat de Gasly han sigut màxims en les comunicacions per ràdio.

Déu, què, què és aquest tractor a la pista? Això és inacceptable! No m'ho puc creure. 

La FIA investigarà els fets i ha assegurat que la bandera vermella ha sortit abans. A més, segons la Federació Internacional, Gasly ha incomplert l'article 57.2 del reglament esportiu, ja que el d'AlphaTauri ha superat la velocitat permesa en bandera vermella.

Les reaccions a les xarxes socials no s'han fet esperar. El primer que ha aixecat la veu ha estat el pare de Jules, Philippe Bianchi.

No hi ha respecte per la vida dels pilots. No hi ha respecte per la memòria d'en Jules, és increïble

 

 

 El pilot de Mclaren Lando Norris també ha donat el seu punt de vista a Twitter.

 

Com ha succeït això? Vam perdre una vida en aquesta situació fa anys. Arrisquem les nostres vides, especialment en condicions com aquesta. Volem córrer. Però això... Inacceptable

Sergio Pérez ha estat un dels altres pilots que s'ha indignat amb la situació.

 

Com podem deixar clar que no volem mai una grua a la pista? Vam perdre el Jules per aquest error!!! El que ha passat avui és totalment inacceptable!!!!! Espero que aquesta sigui l'última vegada que vegi una grua a la pista

Una jornada que ha tornat a destapar les mancançes que encara existeixen en termes de seguretat i que es pensava que s'havien deixat enrere en un esport que sempre comportarà un risc. 

Anar al contingut