Jugadors del Barça en un entrenament recent de l'equip (Reuters)
BARÇA

Una Copa per aixecar els ànims

Ni Barça ni Athletic Club arriben a la final de dissabte amb la moral pels núvols. Els blaugranes s'hi presenten després de perdre el clàssic i amb dubtes al voltant del sistema. Els de Marcelino acumulen sis partits sense guanyar

Francesc LatorreActualitzat

Qui surti vencedor de la final de la Copa del Rei de dissabte a Sevilla s'endurà el trofeu i alguna cosa més. El nou campió de la competició s'emportarà també cap a casa una bona dosi de moral i confiança per encarar el tram final de la Lliga. I bona falta els fa als dos equips.

I és que ni Barça ni Athletic arriben a la final en el seu millor moment ni anímic ni futbolístic, tot i que la situació dels bascos és molt més delicada. El Barça va encadenar una gran ratxa de resultats -acompanyada en alguns partits de molt bon joc- però en els dos últims enfrontaments han tornat els dubtes. La victòria "in extremis" contra el Valladolid i la derrota al clàssic han posat de manifest que el sistema de tres centrals ja ha perdut el seu efecte sorpresa i que els rivals comencen a trobar-li l'antídot. És per això que una de les grans incògnites de cara a dissabte és saber si Koeman es mantindrà fidel a aquest esquema o tornarà al 4-3-3 ja des del xiulet inicial. Això, evidentment, té implicacions directes sobre els noms que poden integrar l'onze inicial, tant a nivell ofensiu com a nivell defensiu. En atac, per exemple, els tres centrals han suposat el sacrifici de Griezmann. El 4-3-3 dona moltes més opcions al francès de ser titular, al costat de Messi i Dembélé.

Sigui com sigui, aconseguir la Copa suposaria una injecció de confiança de cara al tram final de la temporada, on guanyar la Lliga serà el gran objectiu dels culers. Ara mateix estan a només 2 punts de l'Atlètic de Madrid i a un del Reial Madrid, amb vuit partits encara per disputar. Una derrota a Sevilla no ajudaria de cap de les maneres a encarar-ho amb les millors condicions i deixaria Koeman amb només una bala per no tancar en blanc la seva primera temporada a la banqueta del Camp Nou.

Koeman i Marcelino repetiran demà aquesta imatge

A Bilbao, l'efecte Marcelino s'ha diluït amb el pas de les setmanes. L'alegria per la Supercopa guanyada contra el Barça el mes de gener va durar només uns dies i els de San Mamés s'han anat desinflant fins a tocar fons a la final de la Copa de l'any passat. A La Cartuja -el mateix escenari de dissabte- van perdre contra el seu etern rival, la Reial Societat. Una ferida que cou molt encara a Bilbao i que només pot cicatritzar si els lleons derroten el Barça aquest cap de setmana. La ratxa de resultats no és gens bona. A la derrota a la Copa, s'hi han de sumar cinc partits de Lliga sense guanyar i amb només tres gols a favor.

A la Lliga, l'Athletic és a la meitat de la classificació, lluny del descens i lluny també de les places europees. Guanyar o no la final de Copa influirà de manera clara en la manera d'afrontar la recta final de la competició de la regularitat i, qui sap, si en el futur de Marcelino.

Emotiu comiat a Lezama

Els jugadors i les jugadores de les categories inferiors de l'Athletic Club han volgut donar suport al primer equip en la seva sortida cap a Sevilla.

Anar al contingut