Esports

Un triatleta amb síndrome de Down fa història en acabar un Ironman

El nord-americà Chris Nikic va aconseguir finalitzar l'Ironman de Florida en 16 hores, 46 minuts i 9 segons

Noel RodríguezActualitzat

Fa 24 hores pràcticament era un desconegut i avui és un Ironman que fins i tot eclipsa les grans estrelles de la disciplina com Jan Frodeno o Lionel Sanders. Es diu Chris Nikic, té 21 anys i ahir es va convertir en el primer triatleta amb síndrome de Down capaç de completar un triatló de llarga distància, és a dir 3.800 metres nedant, 180 quilòmetres pedalant i 42.195 metres corrent.

 

Nikic necessitava fer-ho per sota de les 17 hores -el temps màxim permès en aquesta prova- per poder ser oficial i finalment li va sobrar una mica més de 10 minuts. El mateix Nikic es va sincerar més tard a les xarxes socials:

"IRONMAN. Objectiu complert. És hora de marcar-se objectius més ambiciosos per al 2021. Ha sigut un gran esforç, però estava rodejat d'àngels que m'ajudaven. El millor de tot és que ara tinc una nova família i nous amics. Tot sigui per la conscienciació i i la inclusió de la gent amb síndrome de Down."

En el mateix missatge Nikic es mostrava també "sobrepassat" per tenir més de 30.000 nous seguidors a Instagram després d'haver aconseguit la fita.

El jove triatleta difícilment ho hauria pogut fer sense l'ajuda del seu guia de seguretat durant la prova, Dan Grieb, i especialment el seu pare, Nik Nikic: ell és el gran artífex del fet que el seu fill fes un gir de 180 graus en la seva rutina, per passar del sedentarisme més absolut a poder acabar un triatló de llarga distància en poc més d'un any:

"Fa dos anys pràcticament no era capaç de córrer un quilòmetre seguit. Però a poc a poc vam anar canviant els hàbits fins a arribar a entrenar més de 20 hores a la setmana repartides en sis dies. Això no només l'ha ajudat a estar més en forma, sinó el més important: poder fer nous amics. Aleshores el van començar a convidar a dinars, sopars i festes."

Operat del cor amb 5 mesos, incapaç de caminar amb normalitat fins als quatre anys, nombroses operacions d'oïda, sobrepès... Tot han sigut obstacles per a Nik Nikic fins que el van apuntar al programa de triatló dels Special Olympics de Florida. El nou fenomen social del triatló ho té clar:

"Tenir síndrome de Down significa que has de treballar més que la resta. I jo he après a treballar més a la vida. Això és el que m'ha ajudat a poder ser Ironman".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut