Triomf històric del Cadis a Madrid (0-1)

Un gol del Choco Lozano en el minut 16 dona la primera victòria andalusa en el feu blanc

Josep CochActualitzat

El Cadis havia visitat el Bernabéu -en quest cas l'Alfredo Di Stéfano- 16 ocasions comptant aquesta i només havia tret un punt la temporada 1991-92. Avui, un gol del Choco Lozano ha provocat un gir històric significant el primer triomf dels gaditans al feu de l'equip blanc. Un Cadis molt serios en defensa i sortint en ràpids contraatacs ha generat el caos a la primera meitat davant d'un Madrid que ha arribat de l'aturada pels partits internacionals amb la bateria molt baixa.

Negredo només ha necessitat dos minuts per disposar de la primera oportunitat del partit, però Sergio Ramos, "in extremis", ha tret la pilota des de la línia de gol quan ja es cantava el gol a l'Alfredo Di Stéfano. La jugada l'ha provocat una errada infantil de Kroos, que s'equivoca en una passada a l'interior de l'àrea. Duel de germans damunt de la gespa, Nacho, al Madrid, Álex, al Cadis. En el vuit l'ha tingut el Choco Lozano, que remata després d'una gran assistència de Negredo amb l'exterior. L'ha rebutjat Courtois amb els punys. Primera jugada de relatiu perill del Madrid. Jugada personal de Lucas Vázquez, que ha rematat alt. I el Cadis ha continuat insistint. En el 13, jugada per la dreta de Salvi Pérez i la rematada de cap de Negredo que surt fora per poc. I un minut després canonada d'Álex Fernández des de fora de l'àrea que rebutja Courtois a Córner.

I en el 16, per fi, ha arribat el gol del Cadis. Assistència de Negredo amb el cap i el Choco Lozano supera la sortida de Courtois. Sorpresa en el Di Stéfano, però no tant després de veure els primers quinze minuts de joc. Després d'un quart d'hora absolutament vibrant del Cadis, amb el 0 a 1 l'equip andalús ha baixat el ritme. Però les contres de l'equip d'Álvaro Cervera son molt perilloses, i el Choco Lozano, en el 29, s'ha plantat davant de Courtois, però no ha sabut definir quan ho tenia tot del seu costat. En el 34 targeta groga a Sergio Ramos per una entrada a destemps a Lozano. En el 38, a la sortida d'un córner, Raphael Varane ha rematat amb el cap a la dreta de Ledesma, però la pilota ha sortit fora per ben poc. Ha estat la jugada més perillosa dels blancs -avui de rosa perquè dilluns és el dia mundial del càncer de mama- a la primera meitat. En el 43, una errada de Courtois ha estat a punt de donar-li el gol fet a el Choco, però el l'hondureny no s'esperava l'errada i no ha pogut controlar la pilota. Finalment Nacho l'ha enviat a córner.

Zinedine Zidane ha volgut donar la volta a l'equip a la segona part. Fins a quatre canvis ha fet l'equip blanc: Sergio Ramos, lesionat amb molèsties al genoll, Lucas, Modric i Isco es queden a la caseta i entren en el seu lloc Militao, Casemiro, Valverde i Asensio. El Cadis ha substituït el Choco Lozano, amb molèsties després d'una entrada de Sergio Ramos. En el seu lloc ha entrat Malbasic. El Cadis ha donat la pilota al Madrid, tal cmo ha fet a la primera meitat, però ara els blancs tenen més presència prop de l'àrea, això sí, sense generar perill. Vinicius Junior en el 55 ha xutat alt, en la primera aproximació seriosa dels de Zidane a la represa.

El Cadis, però, ha continuat generant perill i Negredo, amb el cap, ha rematat desviat. És la tercera rematada de perill de l'exmadridista.  En el 67, Fali ha pentinat la pilota en el cap a la sortida d'un córner, però la pilota ha sortit massa creuada. Vinicius, en la següent jugada, el més actiu de l'atac madridista, ha rematat amb el cap anticipant-se a Lededesma. però la pilota no ha trobat el seu objectiu. En el 76 José Mari se'n va lesionat i en el seu lloc entra Joan Ander Garrido.

Zidane ha fet el cinquè canvi i ha retirat del camp Kroos i ha ocupat el seu lloc Jovic. El Madrid ha acabat amb un 4-2-4 i el Cadis defensant amb una línia de 6. En el 80 gol anul·lat al Madrid, per posició de fora de joc de Benzema a l'hora de fer la passada. I en el 81 se'n va Negredo, deixant el seu lloc a Álvaro Jiménez. I en el 81 rematada al travesser de Benzema, després d'una canonada que ha arribat en una jugada coral del Madrid. Darrers canvis en el Cadis, se'n van Álex i Jonsson, entrant Augusto i Jairo, fent també els cinc canvis Álvaro Cervera. En el 91 Militao ha vist la segona targeta groga del partit. S'han allargat tres minuts, però no hi hagut temps per a res més. Triomf històric del Cadis a Valdebebas.