Ciclisme

Torna l'espectacle de les clàssiques amb la prova de l'Strade Bianche

La prova es caracteritza per la presència de diversos trams sense asfalt, motiu pel qual se la coneix amb el nom de "carreteres blanques"

Redacció Esport3Actualitzat

Les clàssiques han donat el tret de sortida aquest dissabte amb la disputa de l'Strade Bianche, la primera del calendari del World Tour. La prova es caracteritza per la presència de diversos trams sense asfalt, i d'aquí ve el nom de "carreteres blanques". El belga Wout Van Aert ha estat el més fort de tots els especialistes en proves d'un dia, i s'ha imposat en solitari. Ni l'últim vencedor, el francès Allaphilipe, ni Peter Sagan, han estat a l'alçada del belga.

L'Strade Bianche dona el tret de sortida a les clàssiques (@StradeBianche)

Wout van Aert ha acabat la prova en 4 hores, 58 minuts i 56 segons, al davant de l'italià Davide Formolo i de Maximilian Schachmann.

El belga Wout Van Aert ha estat el guanyador de la prova (@StradeBianche)

En la cursa femenina, la mallorquina Mavi Garcia ha comandat en solitari bona part de la prova, en què s'ha vist una imatge curiosa. La nord-americana Leah Thomas ha tingut una avaria i un espectador ha intentat ajudar-la a reprendre la marxa, amb tanta mala sort que l'ha fet caure a terra. La campiona del món, l'holandesa Annemiek van Vleuten, ha atrapat Mavi Garcia i l'ha deixat enrere en la pujada final cap a la Piazza del Campo de Siena, i ha aconseguit la victòria.

Així ha finalitzat la prova l'holandesa Annemiek van Vleuten

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut