Benjamin Pavard i Kimmich celebren el gol de la victòria del Bayern al Mundial de Clubs (EFE/EPA/NOUSHAD THEKKAYIL)
MUNDIAL DE CLUBS

Títol mundial i sextet per al Bayern (1-0)

El campió alemany iguala el Barça de Guardiola del 2009 amb la victòria sobre Tigres, firmada per Pavard

Oriol VidalActualitzat

Un Bayern per a l'eternitat. La màquina de Hansi Flick s'ha proclamat campió del Mundial de Clubs després d'imposar-se al Tigres mexicà per la mínima. Un solitari gol de Benjamin Pavard (en principi, anul·lat per l'àrbitre) ha arrodonit l'any perfecte dels bavaresos, que han consumat el sextet i han igualat així la gesta del Barça de Guardiola ara fa onze anys. Un palmarès que tradueix la superioritat del campió germànic en els últims temps. D'ella n'és testimoni directe el català i experico Marc Roca, tot i que avui s'ha quedat a la banqueta.

Tigres difícils de domar. L'equip del Tuca Ferreti, en mode resistència i amb l'experico Diego Reyes a l'onze, ha minat la moral dels bavaresos amb el pas dels minuts. La piconadora de Flick ha tingut la baixa de Müller, positiu per coronavirus, i l'insistent setge alemany ha estat infructuós en el primer acte. A Kimmich, que avui ha tingut Alaba de parella al doble pivot, el VAR li ha anul·lat un gol de xut creuat als 17 minuts perquè Lewandowski es trobava en fora de joc posicional. I en la resta d'intents ha aparegut el porter Guzmán, sòlid davant els xuts de Davies primer i de Coman després, en els millors minuts del Bayern. Sané ha estat qui s'ha acostat més al gol, però el seu xut als 33 minuts s'ha estavellat a l'escaire. Tigres, amb l'amenaça de Gignac a la contra, se'n sortia.

La persistència del Bayern ha acabat tenint premi en la segona part. Després d'un xut enroscat de Gnabry que no ha entrat per poc (m. 50), ha arribat l'acció decisiva del matx, a l'hora de partit. Pavard ha marcat després d'una passada de Lewandowski, però la celebració ha estat en diferit, perquè el VAR ha obligat a corregir l'àrbitre: no hi havia fora de joc del killer polonès. La sentència podria haver arribat amb xuts d'Alaba, Tolisso i en una doble ocasió de Douglas Costa i de Kimmich, després d'una gran ocasió de Choupo-Moting. Però els alemanys no han patit: TIgres no ha arribat a posar a prova Neuer i la resta... ja és història.

 

L'Al Ahly derrota el Palmeiras en la final de consolació

L'Al Alhy, d'Egipte, ha acabat tercer després d'imposar-se al Palmeiras a la final de consolació. Els 90 minuts i la pròrroga han acabat amb empat a zero. Ha decidit la tanda de penals, en la que els brasilers n'han fallat tres. Entre ells, un de Roni, pèssimament tirat.

Anar al contingut