Ciclisme

Thomas De Gendt guanya l'etapa reina de la Volta i Nairo Quintana és el nou líder de la classificació

El colombià de l'equip Movistar ha demostrat ser el més fort entre els favorits i lidera la general amb 8 segons d'avantatge sobre Alberto Contador i 17 sobre Richie Porte en una etapa reina amb final a Port Ainé amb victòria de Thomas De Gendt

David CarballoActualitzat

El belga Thomas De Gendt ha guanyat la quarta etapa de la Volta a Catalunya amb final a Port Ainé en una jornada que ha deixat Nairo Quintana com a nou líder de la classificació general. La considerda etapa reina d'aquesta edició ha servit per desbancar l'irlandès Daniel Martin del liderat i confirmar que el ciclista colombià de l'equip Movistar és el més fort entre els teòrics favorits a la victòria final.

L'holandès Peter Weening ha estat l'últim supervivent de l'escapada del dia, però l'esforç en solitari li ha passat factura i per darrere De Gendt l'ha acabat neutralitzant a dos quilòmetres per a la meta. El belga, amb un forat suficient respecte als seus perseguidors, ha pogut travessar victoriós la línia d'arribada amb 1 minut i 7 segons d'avantatge sobre Quintana i 1.23 respecte a Richie Porte i Alberto Contador, que ha acabat quart i no ha pogut sumar cap segon de bonificació.

El fins ara líder de la general, Daniel Martin, no ha pogut reaccionar als atacs de Quintana i Contador i ha acabat cedint el mallot verd-i-blanc. Després de l'etapa reina, Quintana lidera la classificació general amb 8 segons d'avantatge sobre Contador i 17 sobre Porte, i ha fet un pas de gegant per emportar-se el triomf absolut en la 96a edició de la ronda catalana.

Aquest divendres es disputarà la cinquena etapa de la Volta de 187 quilòmetres de recorregut entre Rialp i Valls i que, en principi, no hauria de provocar diferències entre els favorits a la victòria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut